VIDEO. Cum au gonit liberalii dintr-o sinecură de partid „o tânără speranță” care era vizată de o investigație Recorder


VIDEO. Cum au gonit liberalii dintr-o sinecură de partid „o tânără speranță” care era vizată de o investigație Recorder

Jurnalistul Alex Nedea, de la publicația Recorder, povestește pe pagina sa de Facebook cum a ratat o investigație menită să scoată la lumină un caz tras la indigo după cel al angajatei PNL de la Apele Române (Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad) care nu știa nici măcar în ce se măsoară debitul unei ape. 

Subiectul a căzut pentru că liberalii au aflat că Recorder este pe urmele Marianei Cenușă, membră a organizației de tinere PNL Suceava, angajată fix pe modelul descoperit la „Apele Române” - întâi la primăria Vatra Moldoviței și apoi adusă în Capitală, prin detașare, la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu - și i-au spus să părăsească instituția. „Chelnerița” angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad fusese și ea „angajată fictiv” de către aceeași primărie din Suceava. 

Cazul descoperit de Recorder la „Apele Române” (Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad), instituție politizată sălbatic de către liberali în mai multe județe, deși are un rol fundamental în apărarea împotriva inundațiilor, s-a soldat cu dosar penal la DNA, șase persoane fiind cercetate pentru mai multe infracțiuni.

Alex Nedea: „Istoria unui subiect Recorder care a picat. 

„Pleacă! A aflat Recorder de tine!”. Asta i s-a transmis domnișoarei din imagine (foto sus, dreapta) când pe adresa Gărzii Naționale de Mediu a sosit solicitarea noastră referitoare la angajarea fără concurs a acestei tinere liberale.  

Vă mai amintiți de investigația Recorder de la începutul anului despre chelnerița „PDF” de la Apele Române care nu știa nici măcar în ce se măsoară debitul unei ape? Tânăra ajunsese la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad după ce fusese angajată fictiv la primăria Vatra Moldoviței pentru a putea fi adusă prin detașare la Apele Române, evitându-se un concurs, așa cum ar fi cerut legea. După publicarea materialului nostru, DNA s-a autosesizat și a deschis un dosar penal și, în scurt timp, în iulie anul acesta a trimis în judecată șase persoane, inclusiv chelnerița și primarul din Vatra Moldoviței, pentru obținerea de foloase necuvenite, abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.  

Dar se pare că procesul nu a creat mari emoții printre politicieni. Mariana Cenușă, liberala din fotografie, membră a organizației de tineret a PNL Suceava, a ajuns în noiembrie la București, la ditamai instituția- Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu- primind funcția de consilier achiziții publice. Pentru a nu da concurs, Mariana Cenușă a fost anterior angajată fix la primăria Vatra Moldoviței, județul Suceava, și adusă în Capitală prin detașare. Exact pe traseul deja bătătorit de procurorii anticorupție. 

Acesta ar fi trebuit să fie un subiect pe care să îl vedeți într-un video Recorder. Dar nu am mai apucat să începem filmările pentru că, odată ce s-a aflat că noi ne interesăm de traseul profesional al noii consiliere în achiziții publice, aceasta a fost invitată să își facă bagajele cu explicația: „A aflat Recorder de tine”.  

Înainte să scriu această postare, am încercat să aflu și versiunea tinerei, dar mi-a închis telefonul imediat ce m-am prezentat și apoi și-a dezactivat și contul de Facebook.  

Poate o fi și asta o soluție pentru curățarea instituțiilor statului de angajați aduși doar pe bază de carnet de partid: o solicitare cu antetul Recorder transmisă la fiecare din cele câteva mii de instituții publice din România”. 



 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.