VIDEO. Manipulările grosolane ale lui George Simion și ale țipătoarei independente Diana Șoșoacă. Cheamă oamenii în stradă să blocheze „votarea” certificatului verde, dar, de fapt, acesta nu este pe ordinea de zi la Camera Deputaților. Simion, la tribună: „Sunt 15.000 de oameni afară” / Deputat USR: „De ce ai mințit oamenii și le-ai spus că va fi votat azi?”


VIDEO. Manipulările grosolane ale lui George Simion și ale țipătoarei independente Diana Șoșoacă. Cheamă oamenii în stradă să blocheze „votarea” certificatului verde, dar, de fapt, acesta nu este pe ordinea de zi la Camera Deputaților. Simion, la tribună: „Sunt 15.000 de oameni afară” / Deputat USR: „De ce ai mințit oamenii și le-ai spus că va fi votat azi?”

Protestul de la Camera Deputaților, programat nu întâmplător într-o zi cu încărcătură istorică, 21 decembrie, este, de fapt, doar validarea pe care și-au dorit-o liderii AUR din partea celor pe care îi manipulează fără scrupule. În realitate, motivul pentru care a fost organizat protestul – votarea certificatului verde de către Camera Deputaților - nici măcar nu se află pe ordinea de zi, în coaliția de guvernare existând serioase probleme de consens, așa cum a arătat, chiar într-unul din live-urile lui George Simion, deputatul USR Bogdan Rodeanu. 

George Simion, transpirat, de la tribuna Camerei: Nu știu dacă ați văzut când ați venit la lucru, dar afară sunt 15.000 de oameni, domnu Tătaru. Domnu Tătaru, nu mai vorbiți la telefon, ascultați aici: sunt 15.000 de oameni. În comisia de Sănătate propun întrunirea comisiei de Sănătate în timpul plenului pentru raport de respingere pe 545 și...votarea lui astăzi să scăpăm de 545 odată pentru totdeauna. Vot vă rog (…) Mulți dintre parlamentari nu au venit astăzi la muncă, o parte pentru că sunt în Dubai, o parte pentru că le-a fost frică de protest”. (vedeți video la finalul textului)

Jurnaliștii prezenți la fața locului estimează că sunt în jur de 1000-1500 de protestatari la intrările către Camera Deputaților. 

Protestul este nedeclarat și nu întrunește condițiile legale privind numărul de participanți, a precizat Alex Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București. 

„Oamenii au dreptul la liberă exprimare, dar unde vom constata încălcări ale legii, vom aplica măsuri”, a mai spus Iacob.

„De ce ai mințit oamenii și le-ai spus că va fi votat azi în Parlament? Ești parlamentar sau nu?”, i-a spus deputatul USR Bogdan Rodeanu lui Simion chiar în live-ul realizat de acesta cu scopul de a-i arăta poporului pe cei care ar vota certificatul. 

„Hai mă că-l deranjezi pe domnul Năsui”, l-a expediat Simion când a văzut că golănia sa e deconspirată. (urmăriți dialogul cu useriștii de la minutul 4 al video-ului de la finalul textului)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spunea, luni, că încă nu a fost luată o decizie în privința proiectului de lege privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă.  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi propus coaliției ca Guvernul să își asume răspunderea în Parlament pentru adoptarea Legii privind utilizarea certificatului Covid la locul de muncă, iar o decizie urmează să fie luată luni, potrivit surselor G4Media.ro. 

Consultați AICI ordinea de zi de la Camera Deputaților. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.