Români, mergeți la Nistru! Remarcabila carte a scriitorului și jurnalistului Alecu Reniță: ”Pe Nistru, spre izvoare”


Români, mergeți la Nistru! Remarcabila carte a scriitorului și jurnalistului Alecu Reniță: ”Pe Nistru, spre izvoare”

A apărut, în Colecția Verde a editurii România pitorească, cutremurătoarea carte „Pe Nistru, spre izvoare”. Alecu Reniță – marele patriot „De la Nistru pân ' la Tisa” și de la Porțile de Fier până la Marea cea Mare, mărturisește, între altele, în proaspăta sa scriere:

„Pentru mine, Basarabia a avut și are chipul frumos și blajin al mamei mele nemuritoare. Pentru mine, Basarabia este mâna dreaptă a României, mână pe care românii adevăraţi o aşteaptă din august 1944 pentru a-şi face cruce cu dreapta în faţa lui Dumnezeu şi a Ţării împlinite. 

România e tot ce am mai sfânt. Visez, ca în tinerețea mea, ca în anii de Eliberare Națională, să prind măreața Zi a Reîntregirii națiunii române. Prin zidurile seculare ale cetăților de pe Nistru mai trece câte o fisură, care lasă pe răboj semnul prăbușirii imperiilor trecătoare, dar Idealul nostru de reîntregire a României rămâne întreg, curat și înălțător, fiindcă noi credem cu adevărat în dreptatea lui Dumnezeu”.

O excepțională carte care nu trebuie să lipsească nici unui român adevărat. S-o țină la cap și în cap, dar și din inimă... Alături de regretatul Nicolae Dabija, prietenul și camaradul său de luptă pe frontul românismului, Alecu Reniță reprezintă, la această oră, la fel ca și în anii din urmă, una dintre cele mai puternice și inflexibile voci ale drepturilor noastre în România de Răsărit. 

Remarcabilul scriitor și jurnalist basarabean a fost și este și un artist fotograf de elită. Mărturie stau albumele, expozițiile, sutele de fotoreportaje pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Dar și imaginile din cartea sa „Pe Nistru, spre izvoare”. Vă oferim câteva dintre ele. Ceva ce n-ați mai văzut!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.