Referința propagandistică la ”șoșoci” este fie prostie, fie tăcăloșie. Concluziile profesorului Dragoș Paul Aligică. ”Don’t look up” întregește vodevilul unei Campanii menite să spulbere libertăți și drepturi


Referința propagandistică la ”șoșoci” este fie prostie, fie tăcăloșie. Concluziile profesorului Dragoș Paul Aligică. ”Don’t look up” întregește vodevilul unei Campanii menite să spulbere libertăți și drepturi

În timp ce libertăți și drepturi fundamentale sunt în cea mai mare primejdie, referința propagandistică obsesivă la ”șoșoci” și la alte astfel de fantasmagorii este fie semn de prostie, fie de ticăloșie, punctează profesorul Dragoș Paul Aligică, pe Facebook. 

”Plus încă ceva. Să gândim totuși puțin: Tot aparatul de stat SUA, UE, România etc, plus Big Media, plus Big Tech, plus Big Pharma, plus miliardarii activiști, plus serviciile, plus toata floarea științifică a umanității, plus mega corporațiile din toata lumea etc. etc. sunt toți pe o parte, pe o baricadă, în campania asta propagandistică. (La care te mai adaugi și tu, cu contul tău de FB și – decisiv – primarul de la sector).

Și pe altă parte a baricadei – ni se spune – e Șoșoacă gen și ai ei, cu resursele și bugetul cunoscut”, explică Aligică, făcând trimitere, în subsidiar, la recentul derapaj cu intenții liberticide al primarului liberal Ciprian Ciucu, și evidențiind totodată apucăturile realmente caraghioase și jenante ale acestor ”salvatori” în numele ”științei”. 

”Ne aflăm în plin vodevil. Iar faptul că se dorește să participam activ la această comedie este în acest context fabulos! Mai ales acum, după ce a apărut ‹FILMUL› din care se pare că ai înțeles că e voie de la stăpânire să ‹gândești› la niște chestii care îți erau inimaginabile și de neconceput până mai ieri...”, remarcă Aligică, ironizând la fel de caraghioasa fibrilație stârnită de filmul ”Don't Look Up”, o producție din care fiecare se bucură că a priceput ceva esențial și irepetabil, mulți devenind isterici imediat după. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile profesorului Dragoș Paul Aligică: 

”Referința insistentă și fără nicio bază la ‹șoșoci› și alte fantasmagorii propagansitice este deja în discursul public din Romania semn de neseriozitate, de puținătate intelectuală și, de ce nu, de o serioasă deficiență de caracter și responsabilitate publică.

A evita argumentele, preopinenții și datele empirice și studiile serioase pentru a o ține dezaxat, abulic și obsesiv una și bună cu fantezia propagandistică numită ‹șoșoacă› drept țintă sau reper retoric și sursă de ‹argumente›, pe care le combați eroic și cu ‹știință›, este – să o spunem deschis și fără menajamente – fie semn de prostie, fie de ticăloșie. 

Plus încă ceva. Să gândim totuși puțin: Tot aparatul de stat SUA, UE, România etc, plus Big Media, plus Big Tech, plus Big Pharma, plus miliardarii activiști, plus serviciile, plus toata floarea științifică a umanității, plus mega corporațiile din toata lumea etc. etc. sunt toți pe o parte, pe o baricadă, în campania asta propagandistică. (La care te mai adaugi și tu, cu contul tău de FB și – decisiv – primarul de la sector).

Și pe altă parte a baricadei – ni se spune – e Șoșoacă gen și ai ei, cu resursele și bugetul cunoscut.

Și în Campania asta, tragi linie zilnic și vezi că dai chix din cauza ‹șoșocilor›, de care te plângi continuu.

Ei bine, dacă așa stau lucrurile, atunci nici măcar nu mai sunt dramatice. Sunt neserioase și comice. Ne aflăm în plin vodevil. Iar faptul că se dorește să participam activ la această comedie este în acest context fabulos! Mai ales acum, după ce a apărut ‹FILMUL› din care se pare că ai înțeles că e voie de la stăpânire să ‹gândești› la niște chestii care îți erau inimaginabile și de neconceput până mai ieri...

P.S. Relativ la Șoșoacă, o sugestie practică: Păi dacă la propagadă se reduce totul și domnia ei e așa tare, să o punem șefă pe propaganda națională sau globală pentru măsurile în cauză. Și totul se rezolvă. Dacă acum, cu resursele actuale face ce face, păi dacă îi dai 40 de milioane și BigTech și BigMedia pe mână la una ca asta ce are așa talente formidabile, într-o săptămână rezolvă tot, stăm la coadă toți și mai cerem...”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.