O vilă a fost devastată de tinerii care au petrecut în ea noaptea de Revelion. Pagubele sunt de zeci de mii de euro, iar proprietarul spune că autorii dezastrului ar fi organizat o petrecere cu macete și droguri, cerând taxă de acces de la participanți


O vilă a fost devastată de tinerii care au petrecut în ea noaptea de Revelion. Pagubele sunt de zeci de mii de euro, iar proprietarul spune că autorii dezastrului ar fi organizat o petrecere cu macete și droguri, cerând taxă de acces de la participanți

Proprietarul unei vile din București a suferit o cădere nervoasă după ce a constatat că tinerii cărora le-o închiriase cu 3500 de lei pentru petrecerea de Revelion au distrus-o în mare parte, spărgând pereți, o parte din mobilier, televizoare și chiar ușile interioare. Pagubele, estimează el, sunt de aproximativ 20-30.000 de euro. Petrecăreții ar fi adus cu ei arme, droguri și cantități uriașe de băutură, potrivit proprietarului.

„Eu cred că a fost o petrecere tematică de distrugere... Au spart șase uși, patru televizoare, plus tablouri...”, a povestit proprietarul Iancu Babu televiziunilor pe care le-a chemat să filmeze dezastrul. 

„Se pare că au fost vreo 20-30... Aveau săbii, macete. Se juca unul cu o macetă pe aici... Sigur s-au bătut. Când am venit eu erau niște șervețele cu sânge”, a mai spus el, precizând că a început să se îngrijoreze când, în jurul orei 1 în dimineața de 1 ianuarie 2022, a constatat că în vilă nu mai funcționau camerele de supraveghere.  

Acestea fuseseră scoase din funcțiune de petrecăreți care, dându-și seama că dezastrul este filmat, au spart biroul proprietarului, au smuls cablurile sistemului de supraveghere, continuându-și apoi petrecere pentru care o mare parte din invitați au plătit chiar taxa de acces organizatorilor.  

Autorii dezastrului nu mai pot fi contactați telefonic, iar proprietarul a anunțat că va depune plângere penală încercând să-și recupereze în justiție pagubele uriașe pe care i le-au produs clienții.  

„Când a venit femeia de curățenie, vedeți exact ce a găsit. A sunat la poliție. S-au strâns probe, s-au luat amprente, au lucrat ieri de la ora 10 dimineața până la ora 8 seara. Am făcut plângere penală și acum așteptăm. (…) Valoarea pagubelor? În jur de 20-30 mii euro. Mâine mă apuc să iau fiecare cameră în parte să văd exact stricăciunile peste tot și o să aduc și o echipă să-mi estimeze reparațiile, sunt 4 televizoare sparte, vreo 6 uși sparte”, a mai spus proprietarul pentru Digi24.

Surse: Observator, Digi24 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.