Prădătoarea de funcții Gabriela Firea, criticată aspru de Birchall: "Dacă tot moare cu atâta ipocrizie de grija bucureștenilor, poate răspunde credibil de ce s-a retras din CGMB"


Prădătoarea de funcții Gabriela Firea, criticată aspru de Birchall: "Dacă tot moare cu atâta ipocrizie de grija bucureștenilor, poate răspunde credibil de ce s-a retras din CGMB"

În contextul în care Gabriela Firea, actualmente ministră a Familiei și senatoare PSD, a anunțat în urmă cu câteva zile, la România TV, că din 2024 vrea să obțină din nou funcția de primar al Capitalei, fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a lansat o serie de critici virulente. 

Mai precis, Birchall a transmis că Gabriela Firea, dacă s-ar fi dat cu adevărat de ceasul morții pentru binele bucureștenilor, nu ar fi demisionat în octombrie 2020 din funcția de consilier general al Primăriei Capitalei pentru a-și asigura ulterior un post călduț de senatoare. 

De asemenea, fosta ministră a Justiției a atras atenția că Gabriela Firea demonstrează că nu acordă niciun fel de importanță actualei funcții pe care o ocupă, cea de ministră a Familiei, fiind deja cu gândul la candidatura la alegerile locale din 2024. 

"Este cam greu să găsești o persoană mai obsedată de funcții și de preamărire ca această doamnă, nu?!  

Pai dacă tot moare cu atâta ipocrizie de grija bucureștenilor, poate răspunde credibil de ce în octombrie 2020 (când a candidat și a fost aleasă consilier general la Primăria Bucureștiului) a fugit și s-a retras din Consiliul General al Municipiului București candidând ulterior pentru Senatul României? Era prea mică funcția de consilier pentru un ego atât de mare? Atunci nu murea de grija bucureștenilor?  

Acum e ministru de 1 luna și deja se visează în alte funcții arătând, faptic, cât preț pune sau cât de importantă (sau de neimportantă) consideră că este funcția pe care o are în acest moment!  

De fapt, d-na Firea face exact ce a făcut și în trecut: vă aduceți aminte că abia ajunsese primar general și deja se visa în alte funcții, nu? Adevărul este că d-na Firea este expertă în a își folosi funcțiile pe care vremelnic le ocupă pentru PR și campaniile personale pentru a accede în alte funcții!  

Nu am avut, nu am și nu voi avea respect pentru niciun politician care, în loc să fie preocupat să facă treabă bună în funcția pe care o ocupă, mereu e preocupat de următoarea funcție și de preamărirea personală, deși ipocrit declară altceva! Astfel de personaje sunt, din punctul meu de vedere, caricaturi în arhitectura statului român, nu oameni de stat și politicieni în sensul corect al cuvântului și anume "în slujba cetății"! Ce nu înțeleg astfel de oameni mici, dar care se cred atât de mari este că până la urmă FAPTELE sunt cele care contează, ce lași în urma ta este adevăratul PR personal!  

Sunt convinsă că, mai devreme sau mai târziu, românii nu vor mai tolera așa caricaturi de oameni mici!  

P.S. 1 Da, Nicușor Dan încă nu a dovedit că a meritat să ajungă în funcția de primar general (vinovate sunt în primul rând partidele care la alegerile locale nu au reușit să aibă un dialog cinstit și să vina cu un alt candidat și, astfel, să dea bucureștenilor șansa unei alte opțiuni)...dar acest lucru nu îi dă niciun drept sau credibilitate d-nei Firea să tot manipuleze și să mintă când mandatul ei a fost un dezastru în fruntea Capitalei!", a transmis Birchall. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.