Burduja sancționează abordarea AUR privind Holocaustul: "Politicieni apăruți pe cal alb din negura Estului" / "Discursul urii și al dezbinării avansează rapid"


Burduja sancționează abordarea AUR privind Holocaustul: "Politicieni apăruți pe cal alb din negura Estului" / "Discursul urii și al dezbinării avansează rapid"

În contextul în care partidul AUR a transmis ieri, printr-un comunicat, că istoria Holocaustului reprezintă o temă minoră, deputatul PNL Sebastian Burduja a ținut să sancționeze o asemenea abordare, subliniind că discursul urii și al dezbinării este folosit asiduu ca strategie electorală de "politicienii apăruți pe cal alb din negura Estului".

Redăm comunicatul deputatului PNL: 

"Spuneam acum câteva zile: așa începe totul. Cea mai mare eroare ar fi să ne prefacem că totul e bine. Acum, un partid ne spune cinic că Holocaustul este doar o “temă minoră”, parte din “experimentele ideologice asupra copiilor români”. Și, repet, aceste e doar începutul!  

Discursul urii și al dezbinării avansează rapid, sub bagheta unor politicieni cinici, care s-au gândit că cel mai simplu mod de a câștiga niște voturi este să-i sperie pe români. Cine e marele bau-bau? Oculta Mondială, reptilienii, evreii, Europa, America. Oricine îi ajută să pozeze în salvatorii neamului.  

Doar că salvarea este la fiecare român, nu la politicienii apăruți pe cal alb din negura Estului. Aveți încredere doar în voi, dragi români. Nu vă lăsați păcăliți de discursul urii și al dezbinării. Valorile fundamentale românești sunt complet altele: inteligența, iubirea aproapelui și a frumosului, respectul față de celelalte popoare, demnitatea, în deplină conștiință a faptului că, pentru a fi respectați de ceilalți, trebuie să îi respectăm la rândul nostru.  

Un popor puternic își recunoaște și își asumă greșelile istoriei, pentru a nu le repeta. Pentru asta e nevoie de educație, de cunoaștere și de adevăr. Avem a ne teme de toate acestea? Nu. Din contră. Avem nevoie de toate acestea pentru a fi mai buni, mai puternici, mai respectați în lumea largă.  

Ca de multe ori în viață și în istorie, în aceste timpuri tulburi avem de făcut o alegere, fiecare dintre noi. Este alegerea dintre lumină și întuneric, dintre bine și rău, dintre iubire și ură, dintre unitate și dezbinare. Nicolae Steinhardt, genialul evreu botezat ortodox în închisoarea de la Jilava, spunea așa: “Răul poate să-l facă oricine, cât de nevoielnic ar fi. Binele însă e numai pentru suflete tari și firile călite.” După toate greutățile și durerile istoriei noastre, sunt convins că noi, românii, avem suflete tari și firi călite. Să urmăm, deci, Calea Binelui!  

Dumnezeu să ne dea tuturor gândul cel bun!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.