Mărețele înfăptuiri ale comunismului: Coreea de Nord impune cote drastice pentru adunarea de fecale umane și animale pe care le folosește ca îngrășământ natural în agricultură


  • ACP
  • Jan 8, 2022 18:34
  • 6480
Mărețele înfăptuiri ale comunismului: Coreea de Nord impune cote drastice pentru adunarea de fecale umane și animale pe care le folosește ca îngrășământ natural în agricultură

În Coreea de Nord, țară-lagăr chinuită de lipsuri și foamete, conducerea comunistă a stabilit că prima ”luptă populară” din anul acum început va fi asigurarea cotelor de îngrășământ natural pentru agricultură. 

Pentru asta, autoritățile au anunțat că doar persoanelor care și-au îndeplinit cota de gunoi de grajd li se va mai permite să vândă în piețe, a relatat publicația Daily NK.

În provincia Yanggang, de exemplu, Comitetul Central a ordonat ca piețele să își scurteze timpul de funcționare cu o oră, pentru a asigura nord-coreenilor mai mult timp să adune îngrășământ natural, pentru îndeplinirea cotei stabilite. Piețele erau deschise oricum destul de puțin după-amiaza, doar de la 14:00 la 17:00, însă de acum funcționează de la 15:00 la 17:00.

După ce va fi terminată „bătălia pentru gunoiul de grajd”, autoritățile comuniste au stabilit că vor fi admise în piețe doar persoanele care și-au îndeplinit cota de gunoi de grajd, lucru ce va trebui dovedit cu un document eliberat de centrele de colectare. 

Noul ordin, care instituie „certificatul verde al gunoiului de grajd”, lovește dur în dreptul nord-coreenilor la supraviețuire. Un țăran care vinde muguri de fasole pentru a supraviețui a povestit, sub protecția anonimatului, că, începând din 1 ianuarie, din cauza neîndeplinirii cotei de gunoi de grajd, nu a putut să câștige nici un ban, astfel că a supraviețuit mâncând numai supă de muguri de fasole. 

O nord-coreaancă din Hyesan a povestit că nu poate sta la piață, la vânzare, nici măcar în puținele ore impuse, deoarece este prea ocupată să încerce să îndeplinească cota de gunoi de grajd și crede că nu va mai putea vinde în piață, la tarabă, din ianuarie, de vreme ce nu-și va putea îndeplini cota – sursa AICI

Ordinul „certificatului gunoiului de grajd” a fost adoptat la a patra ședință plenară a celei de-a opta adunare a Comitetului Central, de la sfârșitul anului trecut, ca „sarcină de vârf” pentru rezolvarea crizei alimentare care afectează grav țara. 

Țăranii nord-coreeni se luptau, oricum, pentru a aduna cât mai mult „îngrășământ natural uman”, în 2019 fiind stabilită o cotă de 100 kg de fecale per familie, ceea ce a dus la o formă stranie de furt la cei care nu puteau aduna cota stabilită, anume furtul de fecale – sursa AICI.

Folosirea exclusivă a îngrășământului natural în formă brută a făcut ca nord-coreenii să fie afectați de infecții și viermi intestinali într-o proporție nemaivăzută altundeva, dar pentru țara care nu își poate permite folosirea îngrășământului artificial pe terenurile agricole de o calitate foarte slabă, îngrășământul natural a rămas singura soluție pentru creșterea producției agricole – sursa AICI.

Acum, cu condiționarea intrării în piețe de realizarea cotei de îngrășământ natural, nord-coreeni au încă o luptă de dus ca să supraviețuiască, deși lucrul acesta e din ce în ce mai greu de făcut într-o țară condusă fară întrerupere, de zeci de ani, de comuniști.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.