Cătălin Drulă dă nota guvernării PSD – PNL: ”România arată ca acum 30 de ani, guvernată de aceiași oameni”


Cătălin Drulă dă nota guvernării PSD – PNL: ”România arată ca acum 30 de ani, guvernată de aceiași oameni”

Fostul ministru al Transporturilor, liderul USR Cătălin Drulă, consideră că, prin forța evidențelor, ideea conform căreia PSD ar ști în mod eficient să guverneze s-a dovedit doar o legendă fără acoperire.

„Să ne uităm cum arată România, pe infrastructură, pe educaţie etc. Arată aşa de 30 de ani pentru că este acelaşi sistem care guvernează. Noi am venit cu o propunere alternativă, în alea 8 luni cât am fost la guvernare. Am atras resurse din zona privată, am condus cu profesionalism şi fără reţele de interese, ba chiar le-am decuplat din ministere, stârnind furia sistemului. 

Lucrurile astea produc rezultate concrete, în practică. A rămas un mit că PSD-ul ştie să guverneze. Este cât se poate de neadevărat. Eu am fost consilier pentru scurtă vreme pe infrastructură din Guvernul tehnocrat. Când am plecat noi şi a câştigat zdrobitor PSD-ul, se spunea la momentul acela că tehnocraţii nu au avut susţinere, forţă, lucruri reale în Parlament, dar cumva că sunt slabi şi nu pot da ordine unui sistem. Vine PSD-ul cu majoritate şi când dă ordine, să vezi cum se mişcă, apare autostrada pentru că a dat cineva ordine. Cele trei guverne care au urmat au fost groaznice din punct de vedere administrativ, Guvernul Grindeanu, Dăncilă şi Tudose. Ministerul Transporturilor la fel”, susține Cătălin Drulă într-un interviu acordat DC News.

Drulă acuză și matricea clientelară existentă pe scena politică românească, cea care transformă actorii domeniului în robii intereselor afirmate în mod peren în arealul respectiv: „În momentul de faţă, din semnalele pe care le am din Minister… Poate dl Grindeanu e bine intenţionat, dar modelul pe care îl reprezintă, în care trebuie să pună secretari de stat pentru că îi dă nu ştiu ce filială, sau director la o companie pe X, face ca un politician să devină o muscă neputincioasă, prinsă într-o pânză de păianjen şi nu mai are controlul. Un ministru trebuie să fie un general pe domeniul lui, pentru că răspunde pentru tot ce se întâmplă. Sistemul ăsta, însă, este atât de clientelar şi sunt multe interese de servit”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.