PNL îl desființează pe Alexandru Rafila, întrebând public dacă acesta chiar este interesat de gestionarea pandemiei / Deputat PNL: „Are timp de întâlniri cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5”


PNL îl desființează pe Alexandru Rafila, întrebând public dacă acesta chiar este interesat de gestionarea pandemiei / Deputat PNL: „Are timp de întâlniri cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe l-a criticat, într-un mesaj pe Facebook, pe ministrul Sănătăţii de la PSD, Alexandru Rafila, întrebându-se „cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări”.

De asemenea, deputatul liberal Cristian Băcanu acuză că Rafila are timp de întâlnire cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5 al pandemiei”

„Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.

E păcat să vedem că nu există sau cel puțin în plan public nu se comunică o pregătire făcută măcar de Ministerul Sănătății în fața valului 5, care, din păcate, aduce în Occident sute de mii de cazuri.

În acest an nu au existat niciun fel de întâlniri ale coaliției pe această temă. Probabil că în viitorul apropiat va exista o asemenea ședință.

A existat o perioadă de relaxări înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să avem această perioadă. După aceste sărbători, în condițiile în care se dublează cazurile zi de zi, e nevoie de măsuri suplimentare. E nevoie să ne întâlnim în coaliție să facem acest lucru.

Întreaga societate este interesată în momentul de față de acest subiect, iar opinia mea cu siguranță e împărtășită de foarte mulți oameni, indiferent dacă au sau nu vreo formă de participare politică.

Singurul proiect concret pe care îl avem în momentul de față este cel depus de PNL în Parlament, cel pe baza căruia s-au făcut atât de multe dezbateri. A fost amendat, dezbătut și în plan public, dar care în momentul de față din păcate se găsește blocat acolo. În rest, alt certificat, altă variantă concretă nu avem.

Cred că PNL a încercat, cu toate instrumentele instituționale pe care le are la îndemână, să promoveze un asemenea document care să protejeze în plus față de ce există în momentul de față sănătatea publică.

Am inițiat legea certificatului verde pentru anumite categorii de angajați și același obiectiv. De la domnul Rafila avem așteptări cu măsuri concrete, propuneri, soluții pentru a depăși această criză”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook. 

PSD a răspuns postării prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Ştefan Oprea. „Dacă domnul Ionuţ Stroe nu cunoaşte măsurile luate până acum de ministrul Sănătăţii pentru prevenirea spitalizărilor şi deceselor COVID asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendinţe în materie de vestimentaţie sportivă, fie pur şi simplu nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă”, a scris și Oprea pe Facebook, precizând că acesta „vorbeşte de funie în casa spânzuratului, ţinând cont de modul în care PNL a gestionat valul 4 al pandemiei”.

Ulterior, și deputatul liberal Cristian Băcanu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critică absența lui Marcel Ciolacu și faptul că ministrul Rafila nu pare nici preocupat, nici îngrijorat de pandemie

 „Avem de gestionat pandemia, de rezolvat urgenţele cu facturile la energie, avem listă lungă de priorități în coaliție, dar dl Ciolacu lipsește. PSD este cel mai preocupat de urgențele românilor, dar nu acum, ci când revine dl Ciolacu din vacanta. Și poate discutăm un pic și despre dl Rafila, care are timp de întâlnire cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5 al pandemiei. Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, care va începe în România pe 26 ianuarie, i-a speriat pe cei de la AUR și dl Rafila i-a liniștit astăzi. Doar pe ei. Pe noi, restul românilor care asistăm la dublarea numărului de cazuri de la o săptămână la alta, nu ne liniștește nimic, deocamdată”, scrie Băcanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.