VIDEO. Disoluția autorității și corupția din instituțiile publice determină cetățenii să recurgă la gesturi extreme. Un bărbat a sunat la 112 amenințând că va împuşca un poliţist dacă agentul care le-a lovit pe fetițe nu este arestat


VIDEO. Disoluția autorității și corupția din instituțiile publice determină cetățenii să recurgă la gesturi extreme. Un bărbat a sunat la 112 amenințând că va împuşca un poliţist dacă agentul care le-a lovit pe fetițe nu este arestat

Poliția Capitalei este în alertă, după ce un bărbat a sunat la 112 anunțând că are un pistol pe care îl va folosi pentru a face dreptate pentru Raisa. Anonimul a solicitat cere ca polițistul care a provocat accidentul în care o copila de 11 ani a murit să fie arestat, amenințând că, în caz contrar va împușca la întâmplare un alt agent, au precizat surse din Poliţie citate de Antena3.

Persoana a efectuat apelul de pe o cartelă prepay şi a fost localizată de STS într-o zonă mare de acoperire, au mai spus surse din poliție.

Joi, 13 ianuarie, un polițist, aflat singur în maşină, a accidentat, pe trecerea de pietoni, două fete, de 11 și 13 ani, care traversau regulamentar strada (Laminorului) în Sectorul 1 al Capitalei. În urma impactului, Raisa, fetița de 11 ani, a murit, iar prietena sa, de 13 ani, a fost transportată la spital în stare gravă.  

Polițistul de la Secția 5 care se afla la volan este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, a anunțat că poliţistul a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află „în misiune”, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu şi a admis că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă. El mai anunţa că a dat o dispoziţie ca, "în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile în care se deplasează autospecialele de poliţie".

Berechet este însă suspectat că încearcă să muşamalizeze cazul după ce a ieşit public şi a spus că poliţistul de 30 de ani de la Secţia 5 era în misiune, joi, când a provocat accidental, fără să poată însă explica unde mergea agentul, scrie Adevărul. În plus, termenul „misiune” nu există în Poliţie. Practic, oficialul a încercat să lămurească contradicţiile dintre declaraţiile purtătoarei de cuvânt a Poliţiei, care afirmase că poliţistul care a lovit cu maşina două fetiţe pe o trecere de pietoni se afla în misiune şi avea (doar - n.r.) girofarurile pornite, şi declaraţiile procurorilor care anchetează acest caz, care au spus că agentul nu era în misiune.    

„Poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declaraţiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieşit că poliţistul nu era într-o misiune urgentă”, a spus chestorul Berechet. În ciuda insistenţei jurnaliştilor, chestorul Berechet nu a spus ce fel de „misiune” executa şi unde mergea poliţistul care a lovit fetiţele cu maşina.

„Oficialii Poliţiei Capitalei susţin că poliţistul se afla în misiune ca să justifice girofarurile pornite. Însă în Poliţie nu există acest termen, poliţiştii nu merg în misiune, nu există acest concept. «Misiunea» este un termen utilizat cu preponderenţă de structurile de tip militar. De exemplu, soldaţii aveau misiunea de a apăra oraşul. Poliţiştii când merg la o urgenţă raportează că „pleacă la o intervenţie”. Iar în aceste situaţii folosesc semnalele acustice şi luminoase. Obligatoriu împreună. Altfel, autoturismul Poliţiei nu are prioritate în faţa celorlalţi participanţi la trafic”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” un fost şef de Poliţie din Capitală. 





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.