PMP, pe un butoi de pulbere. Eugen Tomac vine cu noi precizări: "Singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu!"


PMP, pe un butoi de pulbere. Eugen Tomac vine cu noi precizări: "Singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu!"

UPDATE: Noi contre în PMP: Tabăra lui Tomac invocă prevederea conform căreia ședința din 12 ianuarie a fost statutară / Cristian Diaconescu anunță că începe demersurile în justiție

Fostul președinte al PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, a venit luni, 17 ianuarie, cu noi precizări în legătură cu bătălia internă din partid, atrăgând atenția că nu este luat în calcul scenariul fuziunii cu PNL. De asemenea, Eugen Tomac a menționat că în data de 9 noiembrie 2021 a participat, împreună cu președintele PMP, Cristian Diaconescu, la o întâlnire cu liderul PNL, Florin Cîțu. Referitor la această întâlnire, Tomac a ținut să sublinieze că nu el este cel care a lansat o solicitare concretă către Florin Cîțu privind conturarea unui proiect comun PNL-PMP, ci Cristian Diaconescu. 

CITIȚI ȘI: Tabăra lui Tomac îi răspunde lui Cristian Diaconescu: "Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar!"

"Câteva minciuni care circulă zilele acestea.  

1. PMP se pregătește să fuzioneze cu PNL. Fals!  

Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată, în cadrul unei întâlniri a domnului Președinte Diaconescu cu liderul PNL, la invitația celui din urmă; și a doua oară, la o întâlnire ce s-a desfășurat într-un format mai larg, la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie.

2. Tomac vrea să verse PMP în PNL. Fals!

Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singură întâlnire ce a avut pe agendă această invitație a liberalilor, cea din 9 noiembrie. În afară de această întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuție/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune.

3. Tomac a negociat pentru el o funcție la alegerile europarlamentare. Fals.  

Așa cum am menționat, nu a mai existat o altă întâlnire în afara celei de pe 9 noiembrie, unde s-a discutat, de principiu, despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu.  

Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele PMP, eu le-am obținut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau mințit colegii. Tocmai de aceea am reușit să construim un partid liber, curat și curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP, în 2020, a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200 000 de voturi.  

Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică", a precizat Tomac pe Facebook. 

Amintim că tabăra lui Eugen Tomac a organizat o ședință a Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară, pe parcursul căreia s-a stabilit că în data de 19 februarie se va desfășura un Congres al formațiunii politice pentru a fi aleasă o nouă conducere. Pe de lată parte, Cristian Diaconescu a reclamat că ședința a fost nestatutară, motiv pentru care se va adresa instanței. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.