Ovidiu Ioanițoaia, pledoarie emoționantă pentru „Nole”. „E unul dintre cei mai generoși bărbați ai vremurilor actuale” /„Djokovic nu-i vreun apostol al antivaccinării. Vreun lider. E un individ ciudat, cu o dietă strică (fără gluten) și un stil de viață original”


Ovidiu Ioanițoaia, pledoarie emoționantă pentru „Nole”. „E unul dintre cei mai generoși bărbați ai vremurilor actuale” /„Djokovic nu-i vreun apostol al antivaccinării. Vreun lider. E un individ ciudat, cu o dietă strică (fără gluten) și un stil de viață original”

„Izgonirea” sportivului sârb Novak Djokovic din Australia, „din motive de sănătate publică și ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, potrivit autorităților, continuă să facă valuri și să fie percepută diferit de opinia publică, dar și de diverși comentatori respectați în branșă. 

Astfel, gazetarul Ovidiu Ioanițoaia critică virulent, într-un editorial pentru Gazeta Sporturilor, diabolizarea publică a sportivului și felul rușinos, sub escortă, în care Djokovic a fost obligat să părăsească continentul australian, arătând că acesta nu este vreun lider al mișcării anti-vacciniste, ci doar un „individ ciudat, cu o dietă strictă și un stil de viață original”.

Ioanițoaia: „A cerut viza pentru Melbourne abia după ce organizatorii lui Australian Open l-au asigurat ferm că poate participa la turneu și nevaccinat. Deoarece se încadra în secțiunea 408 (Excepții), a scutirilor de la unele restricții impuse de pandemie.

Să fie clar, nu Djokovic a insistat să ia startul la AO, cât managerii competiției respective! Șefii lui Tennis Australia, care aveau nevoie pentru reușita celui dintâi Grand Slam din 2022 de prezența multiplului său câștigător.

Dacă franțuzoaica Alize Cornet și americanul John Isner i-au luat apărarea lui Novak, Cornet regretând că „Djokovic a sărit întotdeauna pentru jucători, dar niciunul dintre noi n-a sărit acum pentru el”, Nick Kyrgios s-a arătat cel mai vehement dintre toți. Acest tenismen vulcanic, gata să se certe oricând cu oricine, a atras atenția că „Nu-l tratăm pe Djokovic ca pe o ființă umană, ci ca pe o armă de distrugere în masă. El doar joacă tenis”. De presupus că NK chiar știa ce vorbește, fiind australian, născut și cu reședința în capitala Canberra.

Deci știa, precum ceilalți din circuit, că Djokovic nu-i vreun apostol al antivaccinării. Vreun lider. Că mai degrabă e un individ ciudat, cu o dietă strică (fără gluten) și un stil de viață original, unul care crede în puterea purificatoare a apei etc. Nicidecum un personaj malefic și periculos, percepția falsificată de autoritățile australiene. O sperietoare.

Mai trebuie adăugat ceva despre el, neapărat. Că prin fundația ce-i poartă numele, înființată în 2007 și condusă împreună cu soția sa, Jelena, Novak e unul dintre cei mai generoși bărbați ai vremurilor actuale. Dincolo de defectele lui, cine n-are?, rămâne un tip darnic, dispus să-i ajute în orice moment pe copiii defavorizați, pe orfani, pe bătrâni, pe bolnavi. Un adevărat, cum să-i zic?, activist social, dedicat unor cauze nobile.

Djokovic acordă sume importante, nu bani de buzunar, sume imense, de ordinul milioanelor de euro, pe care le dirijează în scopuri umanitare. Pentru construcția de școli, de cămine, de spitale. Dintre numeroase exemple, mă limitez la două. În 2014, a donat aproape un milion victimelor inundațiilor din Serbia, iar în 2019, 5 milioane sistemului sanitar din aceeași țară.

Prioritar, își sprijină conaționalii. Dar nu numai. Le-a dat spaniolilor și italienilor, bosniacilor și altora. Adevărată ironie a sorții, nu o dată le-a întins o mână de ajutor înșiși australienilor. După triumful de la Melbourne 2016, a virat 20.000 de dolari către rețeaua de învățământ a orașului din care a fost alungat deunăzi!”. Sursa: gsp.ro

Novak Djokovic, 34 de ani, a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. Luni, la prânz, Nole a sosit în Serbia, dar nu a comentat situația din Australia.

Djokovic (nr. 1 ATP) spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.