Cătălin Drulă cere, public, demisia premierului plagiator Nicolae Ciucă. „România nu-și permite al doilea Dottore” / „Demisia! Plagiatul este hoție”


Cătălin Drulă cere, public, demisia premierului plagiator Nicolae Ciucă. „România nu-și permite al doilea Dottore” / „Demisia! Plagiatul este hoție”

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, vicepreședinte al USR, reacționează în cazul plagiatului descoperit de jurnalista Emilia Șercan în teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, precizând că „România nu-și permite al doilea Dottore” și că premierul trebuie să-și dea demisia din funcție.

„Investigația Emiliei Șercan/Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este încă unul din doctorii-fake ai României, cu lucrarea copiată.

Premierul Ciucă nu mai are decât o singură variantă onorabilă: demisia. I-a cerut-o acum o lună lui Florin Roman (care măcar nu și-a tras și un doctorat), acum trebuie el să plece.

Orice zi în care dl. Ciucă rămâne în fruntea executivului ne face de rușine în rândul țărilor civilizate. Acolo unde frauda și impostura academică te descalifică. Plagiatul este hoție”, scrie Cătăin Drulă pe pagina sa publică de Facebook.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, scrie jurnalista Emilia Șercan în Pressone.

Pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă.  

CITEȘTE ȘI: Emilia Șercan dezvăluie: premierul Nicolae Ciucă a plagiat grosolan în teza de doctorat! În cel puțin 42 de pagini, șeful Guvernului a preluat conținut din alte lucrări fără a-l atribui autorilor originali

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.