George Simion, acuzat că și-ar fi înscenat agresiunea cu cerneală de la Iași. Jurnalistă: „Nu părea nici surprins, nici enervat, ci cumva fericit că poate poza într-un mesia al poporului” / Liderul AUR i-a mulțumit, în mod bizar, controversatului primar Mihai Chirica, acuzând că ar fi fost stropit de „yoghinii” de la USR


George Simion, acuzat că și-ar fi înscenat agresiunea cu cerneală de la Iași. Jurnalistă: „Nu părea nici surprins, nici enervat, ci cumva fericit că poate poza într-un mesia al poporului” / Liderul AUR i-a mulțumit, în mod bizar, controversatului primar Mihai Chirica, acuzând că ar fi fost stropit de „yoghinii” de la USR

Lideri ai organizaţiilor civice din Iaşi, dar și jurnaliști proeminenți sunt de părere că George Simion, liderul AUR, caută să se victimizeze cu orice preț, el precizând în repetate rânduri că ar putea plăti cu viața pentru acțiunile sale „deranjante” din ultima vreme. Criticii acestuia au avansat chiar varianta unei înscenări în cazul incidentului cu cerneală de la Iași, pusă la cale de liderul AUR și apropiați de-ai săi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. „Patriotul” de AUR a fost atacat cu cerneală, la Iași, în timp ce se ținea de mână cu colegul Claudiu Târziu. „E al lui Chirica”, au strigat simpatizanții AUR, sărind să curețe murdăria de pe chipul liderului

„Cine crede că lui George Simion chiar i-a aruncat cineva răuvoitor cerneală pe față e tare naiv. E suficient să vezi reacția lui imediată: nu părea nici surprins, nici enervat, ci cumva fericit că poate poza într-un mesia al poporului, scuipat și batjocorit, pregătit să umple din nou timpii televiziunilor cu povești despre destinul său tragic. Cineva a vrut chiar să-l ajute să se șteargă, dar a refuzat. Purta cerneala pe față ca pe o rană, ba chiar a postat ceva de genul: "Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!" Dar e superb cum regiile astea de doi lei prind la populație într-un mare fel. Cum spuneam, pe cai și pe pastile, oștenii mei!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, jurnalista de investigații Carmen Dumitrescu, în prezent coordonatoare a site-ului Investigatoria, dar cunoscută opiniei publice mai ales pentru dezvăluirile importante din județul Teleorman în perioada în care această zonă era sub papucul lui Liviu Dragnea. 

George Simion a declarat, potrivit G4media.ro, că cei care l-au murdăritsunt de la USR” și a blamat faptul că, în această situație, membrii AUR sunt considerați extremiști. Simion a negat că și-ar fi înscenat episodul atacului și a trecut rapid peste ipoteză mutând discuția peaberațiile din lumea yoghinilor”.

„Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România, dar ar fi bine să nu mai incite lumea la acte de separatism teritorial. Cei doi sunt simpatizanți USR, cum știe toată lumea din Iași. De ce mi-aș înscena să arunce cineva cu ceva în mine? Astea sunt aberații în lumea lor de yoghini care fac piramide. Ăștia sunt oamenii, ce să te aștepți de la ei (…) Nu am informații în acest sens (dacă primarul Iașiului, Mihai Chirica, se află în spatele atacului cu cerneală, n.red.). Nu cred că ar coborî atât de jos. Vreau să-i mulțumesc, că a știut să nu escaledeze azi”, a spus Simion la Antena 3. 

De asemenea, preşedintele Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM), Dorin Dobrincu, a declarat pentru News.ro că unii reprezentanţi AUR au încercat să-i provoace pe reprezentanţii societăţii civile ieşene care au fost prezenţi în Piaţa Unirii, el acuzând că AUR a încercat să confişte ziua de 24 ianuarie.

„Şi noi am fost prezenţi în piaţă astăzi, dar am avut mesaje pro-dezvoltare şi pro-Europa. Cei de la AUR au venit la noi şi au încercat mereu să ne provoace. Am asistat la discursuri găunoase din partea lor, exact ca la Cenaclul Flacăra de pe timpuri. Au avut mesaje naţionaliste, ei încearcă să canalizeze nemulţumirile justificate care există în societate”, a afirmat Dorin Dobrincu.

Preşedintele MDM nu exclude ca incidentul cu cerneala aruncată înspre George Simion să fi fost o înscenare pusă la cale de cei de la AUR.

La rândul său, preşedintele asociaţiei „Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, a declarat pentru News.ro că este convins că a fost vorba de o regie şi că n-a fost o întâmplare faptul că liderului AUR i s-a aruncat cerneală peste faţă.

„Este o înscenare, eu aşa cred. Omul (George Simion – n.r.) şi-a dorit victimizarea. Se vede cum a venit acel tânăr din spate şi l-a stropit, iar Simion n-a schiţat niciun gest. E doar pentru naivi chestia că ar fi fost o acţiune neplanificată”, a declarat Ionel Apostol, precizând că a asistat în Piaţa Unirii la „un joc ieftin şi populist”.

„Iaşiul nu înseamnă AUR, de altfel ei au adus oameni la Iaşi de peste tot din ţară. Salvarea României nu se face cu fluturarea steagului. Am văzut în Piaţa Unirii o lipsă totală de cultură civică şi politică, dar şi un cult al personalităţii”, a mai precizat Ionel Apostol.

Poliţiştii din Iaşi au deschis, luni, dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală în George Simion. Bărbatul are 32 de ani, este inginer și le-a declarat anchetatorilor că l-a stropit pe Simion cu cerneală pentru că așa a vrut, fără a da mai multe amănunte. Incidentul s-a petrecut în Piaţa Unirii, Iași, în jurul orei 10.25.

„Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, ar fi spus George Simion potrivit Antena 3.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.