Băcanu: "Vin dintr-o familie cu 5 deținuți politici. Nu pot să nu remarc apropierea AUR de ideologia Moscovei"


Băcanu: "Vin dintr-o familie cu 5 deținuți politici. Nu pot să nu remarc apropierea AUR de ideologia Moscovei"

În contextul în care purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că SUA este pregătită să suplimenteze efectivele de militari pregătiți să intervină pe fondul tensiunilor ce escaladează între Rusia și Ucraina, deputatul PNL Cristian Băcanu a ținut să sublinieze luni, 24 ianuarie, că România este în siguranță datorită parteneriatului strategic cu americanii și apartenenței la NATO și UE. 

De asemenea, liberalul a avertizat în legătură cu mărul otrăvit al AUR, partid care prin trâmbițarea suveranismului maschează de fapt o apropiere de ideologia Moscovei. 

Nu în cele din urmă, Cristian Băcanu a precizat că provine dintr-o familie cu 5 deținuți politici persecutați de sovietici, lansând în acest sens un îndemn către români să nu pice în capcana AUR, esențial fiind să nu ne uităm niciodată trecutul, în acest caz atrocitățile comise de Moscova. 

"John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a anunțat că Statele Unite plasează 8.500 de militari în stare de alertă pentru a putea fi trimiși în Europa de Est în contextul tensiunilor în creștere cu Federația Rusă. Aceste trupe nu fac parte din NRF - Forța de Răspuns NATO care are în jur de 40.000 de militari pregătiți în permanență pentru reacție rapidă.

România se află la adăpost ca urmare a Parteneriatului cu SUA și a apartenenței la NATO și UE dar nu pot să nu remarc apropierea unor politicieni români de ideologia Moscovei. Da, mă refer la AUR și la alți sateliți populiști care ne spun că „nu e treaba noastră”, că trebuie să ne declarăm independența față de Vest și să fim de unii singuri pe lume.  

Românii trebuie să își aducă aminte cât ne-a ajutat „apropierea” față de Moscova în anii 1950: proprietățile românilor au fost confiscate, zeci de mii de intelectuali, ofițeri sau fermieri au fost aruncați în pușcăriile comuniste sau trimiși la canal pentru că nu erau de acord cu noua orânduire. Eu vin dintr-o familie cu 5 deținuți politici care se făceau vinovați de a fi neprietenoși cu vecinul sovietic. Pe documentul de arestare al străbunicului meu (da, așa se efectuau uneori arestările, printr-un document eliberat de miliție) cauza menționată a detenției era „membru PNL și ofițer”. Nu trebuie să uităm niciodată trecutul!", a scris deputatul PNL pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.