VIDEO Derapaj grav: AUR îndeamnă cetățenii să întocmească liste negre cu publicațiile "toxice". În trecut, Simion dădea buzna peste jurnaliști pentru a se milogi să-i fie preluat un comunicat


VIDEO Derapaj grav: AUR îndeamnă cetățenii să întocmească liste negre cu publicațiile "toxice". În trecut, Simion dădea buzna peste jurnaliști pentru a se milogi să-i fie preluat un comunicat

Iritați că au fost catalogați adesea drept extremiști, reprezentanții AUR, probabil sfătuiți de o serie de consilieri rudimentari, au publicat pe pagina partidului de Facebook un demers prin care îndeamnă cetățenii să întocmească liste negre cu publicațiile "toxice" din România. Pe lângă natura extremistă a unui astfel de demers, cei din AUR ar fi trebuit să știe că politicienii nu au cum să câștige un asemenea război cu presa. 

Pentru a crește reachul postării, AUR a început să-și mobilizeze membrii "de marcă" ai partidului, printre care și deputatul Dan Tanasă, respectiv fostul candidat la parlamentare care promovează ideea ieșirii României din Uniunea Europeană, Nicolae Voiculeț, cei 2 întocmind, la rândul lor, liste cu trusturile media "toxice". 

Însă, ceea ce vrem să readucem în atenție este un episod în care copreședintele AUR, George Simion, cerșea atenție de la presă, în anul electoral 2020, dând buzna prin redacții pentru a-i ruga pe jurnaliști să-i preia un comunicat. Amintim că, în data de 20 mai 2020, George Simion a dat buzna în sediul postului de televiziune Realitatea PLUS, intrând chiar neinvitat în studioul în care o jurnalistă prezenta buletinul de știri. Norocul acesteia a fost că în acele clipe se desfășura pauza de publicitate. (puteți urmări secvența AICI de la 01:00:00)


Vedeți și foto: 

Într-un comentariu ironic la adresa demersului AUR de a fi întocmite liste negre cu publicațiile "toxice" din România, jurnalistul Mircea Marian (defapt.ro) le-a transmis auriștilor să se uite în oglindă atunci când vine vorba despre toxicitate. 

"Este o idee excelentă și nu este greu de răspuns: trebuie doar să vă uitați în oglindă", a comentat Mircea Marian la postarea extremistă a AUR, pe care o puteți accesa AICI

Pe final, cu prilejul discuției despre presa toxică, amintim lista publicațiilor aservite AUR: Curierul Românesc, Patriotii.Info, DigiPres, 60m.ro, Criticii.ro, Ropres, RoVox.ro, 10tv.ro, R3media, iar lista site-urilor poate continua, întrucât acestea răsar precum ciupercile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.