ACUZAȚIILE lui Iurie Reniță: Rusia și Dodon regizează cosmetizarea imaginii PSRM. Ascensiunea kominternistului Vladik Bătrîncea, cel care a rupt harta României Mari, așa-zisa ”politică externă echilibrată” și Planul Kozak de federalizare a R.Moldova. Sub steaua Kremlinului


ACUZAȚIILE lui Iurie Reniță: Rusia și Dodon regizează cosmetizarea imaginii PSRM. Ascensiunea kominternistului Vladik Bătrîncea, cel care a rupt harta României Mari, așa-zisa ”politică externă echilibrată” și Planul Kozak de federalizare a R.Moldova. Sub steaua Kremlinului

Fost deputat și ambasador al Basarabiei la București, Iurie Reniță avertizează, pe Facebook, cu privire la recentele mișcări de cosmetizare a imaginii PSRM încercate – la porunca așa-zisului Departament Moldova de la Kremlin – de rusofilii și românofobii Igor Dodon, Vladik Bătrîncea (cel care a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului), Maxim Lebedinschi, Grigore Novac, Adela Răileanu și Olga Cebotari, alături de personaje de aceeași teapă întoarse cu aceeași cheiță rusească.

Obsesia și minciuna așa-zisei ”politici externe echilibrate” joacă din nou un rol important în toată această partitură evident kremlinologică ce vizează un rebranding al PSRM pentru că Moscova are nevoie de vehicule politice diverse care, finalmente, să lupte pentru atingerea adevăratelor sale obiective: Planul Kozak de federalizare a R.Moldova. 

Podul.ro vă prezintă explicațiile și acuzațiile lansate de Iurie Reniță:

”Făcătura rusească despre așa-numita ‹politică externă echilibrată› a Republicii Moldova o credeam deja consumată odată cu plecarea din fruntea PSRM a kuliokarului Dodon. Scopul principal al ‹politicii externe echilibrate›, elaborată de șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, era și este păstrarea, cu orice preț, a statu-quo de la noi – cu trupele rusești de ocupație în stânga Nistrului, cu susținerea politică, militară, econimică și financiară a regimului separatist de la Tiraspol, cu menținerea în continuare a Chișinăului în sfera exclusivă a intereselor rusești. Iată în ce constă adevărata chintesență a așa-numitei ‹politici externe echilibrate›. În aceste condiții nu mai putem vorbi de o politică externă consecvență, coerentă, previzibilă și credibilă, care ar promova interesele noastre naționale și nu cele ale Federației Ruse.

Rebrandingul recent al PSRM-ului cu junele kominternist Vladik Bătrîncea în frunte, cu bahamistul de la Președinție și CEC Maxim Lebedinschi, cu juristul-expert în obținerea ilegală a terenurilor din Stăuceni, Grigore Novac, cu experta Catalan în mass media, Adela Răileanu, și cu noua exponentă a ‹politicii externe echilibrate› Olga Cebotari ne vorbește despre efortul conjungat al celor de la Kremlin (faimosul Kozak) și a celor de la Chișinău (conserva rusească Dodon și toată gașcă lui coruptă) să creeze o nouă imagine, ‹umană și tânără› a PSRM-ului. 

Vis-a-vis de ‹politica externă echilibrată› se pare că mai toți absolvenții de la MGIMO și ai Academiei diplomatice de la Moscova (cum e cazul Olgăi Cebotari) au fost învățați că în anul 1992, pe malurile Nistrului a fost un război civil, iar armata a 14-ea rusă a stopat vărsările fratricide de sânge, până astăzi aceasta fiind un factor de stabilitate și de pace în regiune. Altfel nici nu putea fi, deoarece aceasta este poziția oficială a Kremlinului, a PSRM-ului lui Dodon și a noii conduceri socialiste. Într-un cuvânt, lupul își schimbă părul, dar năravul, ba! Schimbarea la față a socialiștilor n-are nicio șansă, deoarece din astfel de ‹materie primă› nu poți face sită de mătase.

Este regretabil să constatăm că până în prezent mai este promovată, de către unii exponenți ai guvernări, făcătura rusească de ‹politică externă echilibrată›, exact ca în perioda lui Dodon. Nimic la PSRM (și de acum încolo!) nu se va mișca fără ca Dmitrii Kozak să cunoască și să aprobe, așa că ‹politica externă echilibrată› va fi prezentă în continuare, până nu va fi realizat ‹planul Kozak› de federalizare al Republicii Moldova.

Odată cu rebrandingul PSRM credeți că, în vremurile noastre bune, se vor aduna și alții sub aceeași stea oblăduitoare a Kremlinului?” 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.