Adrian Cozma explică de ce a cerut conducerii PNL să susțină eliminarea completă a certificatului verde: "Nu mai rezolvă niciun fel de problemă!"


Adrian Cozma explică de ce a cerut conducerii PNL să susțină eliminarea completă a certificatului verde: "Nu mai rezolvă niciun fel de problemă!"

Vicepreședintele PNL Adrian Cozma a solicitat ieri, în cadrul unei ședințe a conducerii formațiunii politice, eliminarea majorității restricțiilor sanitare, mai precis a certificatului verde, însă ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a opus vehement. În cadrul unei emisiuni de la Antena 3, Cozma a trecut în revistă o parte dintre motivele pentru care statul român trebuie să renunțe la certificatul verde. De asemenea, liderul PNL a precizat că în prezent nu mai e vorba despre o pandemie COVID, ci despre o epidemie. 

"A fost o dezbatere în Biroul Executiv al PNL, unde am venit cu această propunere, pentru că din toate discuțiile și evaluările pe care le-am avut cu specialiștii în domeniu am ajuns la concluzia foarte clară că certificatul verde, în momentul de față, nu mai rezolvă niciun fel de problemă legată de pandemie. Haideți să luăm un exemplu: dacă te urci în autobuz, tramvai, metrou există aglomerație (și nu e necesar certificatul verde - n.red.), dar dacă intri în mall ai nevoie de certificat verde, mergi la restaurant ai nevoie de certificat verde, poți să stai la masă cu câți dorești, însă oamenii nu-și pot ține un botez, o aniversare, evenimentele importante din viața lor. Așadar, evident că nu are niciun rost certificatul verde și nu-și mai găsește niciun fundament real în combaterea crizei sanitare. Încă este o dezbatere (în cadrul PNL - n.red.). Nu mi-am imaginat că se va rezolva problema în cadrul acestei ședințe, dar sunt convins că lucrurile în direcția asta trebuie să se îndrepte, pentru că noi prin acest certificat verde ce facem? De fapt alimentăm niște mesaje care astăzi nu fac deloc bine în special stabilității economice a României (se alimentează lipsa de predictibilitate - n.red.). Această dezbatere de luni de zile pe tema certificatului verde la locul de muncă nu a făcut altceva decât să suscite foarte multă gălăgie. Noi trebuie să constatăm că nu aceasta e soluția. Noi de la pandemie trebuie să trecem la epidemie! (...) În ceea ce privește vaccinarea, vreau să fiu foarte clar. Eu sunt vaccinat, susțin părerea specialiștilor în domeniu, respect părerea specialiștilor (...), dar depinde de fiecare cum își gestionează sănătatea în viitor. Nu poți face bine cu forța!", a zis Adrian Cozma. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.