Ludovic Orban, la un pas să se încaiere cu Florin Cîțu în Parlament. „Băi nesimțitule, îți bați joc de o ședință festivă? Cum să-i dai cuvântul lui Șoșoacă în locul meu?”


Ludovic Orban, la un pas să se încaiere cu Florin Cîțu în Parlament. „Băi nesimțitule, îți bați joc de o ședință festivă? Cum să-i dai cuvântul lui Șoșoacă în locul meu?”

Fostul președinte liberal Ludovic Orban i-a reproșat, miercuri, lui Florin Cîțu, actualul lider la PNL și președinte al Senatului, că își bate joc de ședința solemna din Parlament, ocazionată de împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, calificându-l pe acesta din urmă drept „nesimțit”. Supărarea fostului lider PNL ar fi fost determinată de faptul că Florin Cîțu nu i-a permis să ia cuvântul în cadrul ședinței solemne.

„Nu ți-e rușine, băi nesimțitule, îți bați joc de o ședință festivă? Cum să-i dai cuvântul lui Șoșoacă în locul meu?”, i-ar fi strigat Orban lui Cîțu, potrivit unor surse martore la momentul din plenul Parlamentului, citate de ziare.com. Cîțu nu a răspuns jignirilor adresate de Orban.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul ședinței solemne la care a participat și ministrul pentru Europa şi Afaceri externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian. În apropierea celor doi s-ar fi aflat în acel moment liderul PSD Marcel Ciolacu și mai mulți miniștri ai actualei coaliții de guvernare. 

Ludovic Orban a demisionat din PNL în luna noiembrie 2021 și, alături de mai mulți colegi liberali a înființat, în decembrie 2021, o nouă formațiune politică de centru-dreapta - Forța Dreptei, acuzându-și foștii colegi de la PNL de trădarea electoratului prin aducerea la guvernare a PSD. Cât despre actuala conducere liberală, Orban consideră că aceasta a fost „impusă cu forța” de președintele Klaus Iohannis.

SURSA FOTO: ecopolitic.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.