VIDEO. „Premierul nostru” putinist Călin Georgescu atacă din nou scutul de la Deveselu, pe care îl consideră „o rușine” , spune că România va fi abandonată de NATO în cazul unui atac al Rusiei și pledează pentru relații strânse cu China / George Simion aprobă delirul „premierului” AUR: „cea mai tare emisiune!”


VIDEO. „Premierul nostru” putinist Călin Georgescu atacă din nou scutul de la Deveselu, pe care îl consideră „o rușine” , spune că România va fi abandonată de NATO în cazul unui atac al Rusiei și pledează pentru relații strânse cu China / George Simion aprobă delirul „premierului” AUR: „cea mai tare emisiune!”

Ediția de duminică seară a emisiunii „Culisele statului paralel”, realizată de fosta consilieră a infractorului Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, i-a oferit controversatului Călin Georgescu, propunerea AUR de premier, „posibilitatea” de a demonstra că recenta apariție ridicolă de la Antena 3 și aberațiile avansate în acea emisiune (pe teme de actualitate gen antisemitism, NATO, UE, Rusia-Ucraina, China etc) nu s-au întâmplat din lipsă de pregătire și concentrare, cum încerca să-l scuze George Simion, ci pentru că „președintele de onoare” al AUR pur și simplu asta gândește și atât de rudimentar, agramat și clișeistic poate să-și expună ideile.

Redăm mai jos câteva dintre cele mai controversate puncte de vedere ale lui Călin Georgescu, nu foarte diferite sau mai nuanțate față de cele exprimate la Antena 3 când i-a catalogat drept eroi pe Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu. 

Viziunea lui Georgescu, mult mai pe larg și mai șocant prezentată la Realitatea Plus (video la finalul textului), a produs deja tensiuni la vârful conducerii AUR, liderii amenințându-se chiar cu excluderea. Mai mult, în condițiile în care senatorul AUR Sorin Lavric (lider al Senatului AUR) vorbește în plenul Parlamentului, cu ocazia recentei ședințe festive (prilejuită de împlinirea a 15 ani de la aderarea României la UE) despre loialitatea României față de NATO, Călin Georgescu spune că NATO este o escrocherie și că nicio țară membră nu va sări în ajutorul României în cazul în care aceasta va fi atacată de Rusia.  

CITEȘTE ȘI: George Simion, reacție virulentă: „Nu mă dă nimeni afară din AUR! Poate îi dau eu pe ei!” / Liderul AUR se referă la senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, suspectați că ar plănui îndepărtarea sa de la conducerea partidului

Legionarii, mareșalul și antisemitismul:

„Ceea ce am spus, nu mă dezic (legat de Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu, n.red). Ce pot să spun e că niciuna din afirmațiile mele nu poate fi interpretată într-o cheie a negaționismului sau antisemitismului. Exclud orice formă de interpretare în acest sens. E o chestiune istorică ce nu poate fi comentată. Aceste etichete atribuite mie în ultima perioada nu le primesc, nu le accept și în niciun caz nu îmi aparțin. Știu exact cine sunt și nu există nicio formă de compromis în acest sens. Am văzut și eu discuțiile: vreau să precizez că nimeni nu poate avea discuții științifice în afară experților în istorie. Cu certitudine că nu așteaptă poporul român prudență politică ci așteaptă adevărul”.

„O să vedem în următoarea perioadă, este un ceas al istoriei care bate pentru poporul român și cred că din ce în ce mai mulți români se trezesc și a venit momentul să ridicăm capul din pământ și să stăm drepți. În Serviciile statului român sunt foarte mulți patrioți care nu sunt luați în seama și sunt neglijați. Cred că profesionalismul ca și patriotismul trebuie să ajungă la poziția pe care o merită pentru că țară noastră să fie una demnă”.

„Vârfurile mișcării legionare au fost vârfurile intelectualității românești la acea vreme, începând cu Nae Ionescu. Păi aici s-a adunat toată forța intelectuală a României. (…) Această apatie care a cuprins România la adresa înaintașilor este rușinoasă. (…) Eu am spus demult că acest imn „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”, domne, nu se potrivește cu eroismul poporului român, cu jertfa lui”.

„Foarte actual ce ați spus”, opinează moderatoarea Anca Alexandrescu. / „Ultraactual”, răspunde Georgescu țanțoș.

„Poporul român”

„Poporul român are nevoie de reîmproprietărire cu demnitate…(…) Colapsul economic al României este o chestiune de probabilitate matematică”.

„A fost un drum al suferinței poporului român. Eu vă spun că acest drum este un drum al desăvârșirii care va ajunge într-un punct în care poporul român va cere atât: dreptate, adevăr, credință și voință. (…) Să știți că primul pas în acest demers economic fără sfârșit, care nu se vede de unde-l iei, de unde-l apuci, nimeni nu știe nimic, este din atitudine. Primul pas este să-ți mături bine grădina. Primul! Nu ai atitudine, nu ai cum să mergi în acest proces. Și nu-l înțelegi. (…) Trezirea spirituală a poporului român este iminentă. Și de aici pleacă totul”. 

„Premierul nostru” Georgescu a negat că ar avea cunoștință despre tensiunea produsă la vârful AUR, după apariția sa de pomină la Antena 3, spunând că, în general, vorbește cu George Simion și mai puțin cu ceilalți lideri ai formațiunii.

„Relații mea și dialogul permanent este cu George Simion”, a conchis Georgescu. 

Tensiunea Rusia – Ucraina / Scutul de la Deveselu / Relația cu China

„Scutul Deveslu este o rușine diplomatică. Nu are nimic legat de apărare. Din contra, ne-a tras într-un conflict de care nu aveam nevoie. Scutul ca atare este o parte a politicii de confruntare. Scutul nu este o chestiune de pace, așa cum a fost prezentată de cei care au pupat ghiulul pe la diverse porți. Armata română astăzi nu există. Noi am externalizat răspunderea, acțiunile și deciziile în securitatea națională. (…) O escrocherie. Nicio țară din blocul NATO în eventualitatea în care ar fi atacată de Rusia, vă asigur că NATO nu-i va lua apărarea. Punct. Acest club este inexistent. Ca și UE”. (Declarațiile au fost făcute într-o filmare anterioară emisiunii de duminică de care însă Călin Georgescu nu se dezice, ba chiar le subliniază)

Georgescu mai spune, în direct, la Realitatea, că Joe Biden, liderul SUA, nu ar fi convocat și România la întâlnirea avută cu țările membre NATO pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina, fapt care ar confirma spusele sale anterioare apropos de scutul de la Deveselu.

„Să știți un lucru că în momentul în care ai o acțiune prin care inciți -  că despre asta este vorba, de fapt - este un risc mult mai mare decât în momentul în care construiești pace”, a mai opinat „premierul nostru”.

„Ungaria este una din țările pe care o respect foarte mult, o admir și din care ar avea de învățat cei care astăzi conduc, din punct de vedere diplomatic. O țară care nu are mai nimic și care are, de fapt, totul. De ce? Pentru că știe să negocieze. (…)”, spune Georgescu, după care discuția este dusă de Andrei Bădin („jurnalistul” care a dezvăluit, de altfel, primul despre existența unui scandal în sânul AUR determinat de impunerea lui Georgescu ca președinte de onoare) către China care va investi masiv în agricultura din Polonia.

„Am doua obeservații. În anii 70, primul tractor pe care l-a avut China a venit din România. Pe locul unde este Tractorul este un mall și alte câteva blocuri. Tractorul Brașov. Unde era astăzi relația României cu China dacă nu dărmam Tractorul?! China este o țară foarte puternică, foarte importantă și de care ar fi trebuit să ținem cont. Am avut o colaborare istorică foarte bună care ne-ar fi adus foarte multe beneficia azi. Portul Constanța, de exemplu, este mult mai important decât Aeroportul Otopeni. Noi suntem la graniță cu două mări: Neagră și Caspică. (…) Noi nu avem stat în Portul Constanța, este inexistent”

Călin Georgescu a fost însoțit la studioul Realității de co-președintele AUR George Simion care a și lăsat un comentariu la poza postată de Anca Alexandrescu pe profilul personal de Facebook, apreciind că „premierul AUR” tocmai a participat la „cea mai tare emisiune”. 

 

Emisiunea poate fi urmărită integral mai jos:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.