SONDAJ: Câți basarabeni aflați pe teritoriul R.Moldova își doresc UNIREA cu România. Cercetarea nu îi vizează pe moldovenii din Diaspora. Concluziile consultantului politic Cristian Hrițuc


SONDAJ: Câți basarabeni aflați pe teritoriul R.Moldova își doresc UNIREA cu România. Cercetarea nu îi vizează pe moldovenii din Diaspora. Concluziile consultantului politic Cristian Hrițuc

Potrivit unui sondaj CBS Research deferit marți publicității, 34% dintre basarabenii aflați pe teritoriul R.Moldova își doresc Unirea cu România. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică, pe Facebook, faptul că procentul real este mai mare, având în vedere că sondajul nu-i vizează și pe baserabenii din marea Diasporă a R.Moldova, în cea mai mare parte oameni cu vederi proeuropene și proromânești.

De asemenea, Hrițuc punctează un adevăr de necontestat:  ”Un stat depopulat, cu o criză demografică majoră, la granița UE, cu trupe ruse pe teritoriu, cu o societate divizată nu are viitor”.

Vă prezentăm comentariile consultantului Cristian Hrițuc: 

”34 % dintre cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul Republicii Moldova îsi doresc unirea cu România, conform sondajului prezentat azi de CBS Research.

E mult? E puțin? Ținând cont că în sondaj nu sunt prinși și cetățenii aflați în diaspora, e ok.

Dacă ne uităm de unde s-a plecat acum 10 ani și unde s-a ajuns, putem spune că stăm foarte bine. Asta din punct de vedere al românilor de dincoace de Prut. Din punct de vedere al moldovenilor, între cei care spun că ar vota unirea o să regăsim un segment foarte mare care spun ‹da› unirii doar pentru că realizează că Republica Moldova nu are viitor. 

Adevarul e că un stat depopulat, cu o criză demografică majoră, la granița UE, cu trupe ruse pe teritoriu, cu o societate divizată nu are viitor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.