VIDEO Desfășurătorul IMENSELOR proteste anti-restricții liberticide din Noua Zeelandă. Șefa Guvernului nu a fugit să se ascundă, cum a făcut Trudeau, dar a avut un discurs asemănător


  • ACP
  • Feb 8, 2022 21:58
  • 1926
VIDEO Desfășurătorul IMENSELOR proteste anti-restricții liberticide din Noua Zeelandă. Șefa Guvernului nu a fugit să se ascundă, cum a făcut Trudeau, dar a avut un discurs asemănător

Imensul protest în derulare al canadienilor, veniți în capitala Otawa cu camioane și tractoare, dar și cu mașinile personale, pentru a cere demisia premierului Justin Trudeau și pentru a convinge Guvernul să renunțe la măsurile sanitare abuzive ce au fost impuse sub pretextul opririi răspândirii coronavirusului, inspiră oameni din alte părți ale lumii, care aleg să protesteze într-un mod similar. 

Așa cum protestul din Canada părea puțin probabil anul trecut, la fel, protestul de azi din Nouă Zeelandă, unde au fost de asemenea impuse măsuri liberticide de către Guvern, era greu de anticipat. Marți, străzile din fața Parlamentului Noii Zeelande au fost blocate de o mulțime de oameni veniți cu camioane și rulote din toate colțurile țării insulare, pentru a protesta împotriva obligativității vaccinului anti-COVID și a restricțiilor pandemice impuse de Guvernul condus de Jacinda Ardern. Demonstranții au anunțat, precum cei din Canada de la care s-au inspirat, că vor rămâne în fața clădirii parlamentului din capitala Wellington, numită Beehive, până când vor fi eliminate restricțiile sanitare.

Chiar dacă șefa Guvernului nu a fugit să se ascundă de demonstranți în vreo locație secretă, precum a făcut-o premierul canadian Trudeau, ea a declarat însă pentru presă, exact ca premierul Trudeau, că protestatarii nu reprezintă opinia majorității. 

"Cred că ar fi greșit să caracterizăm în vreun fel ceea ce am văzut afară drept o reprezentare a majorității", a spus Ardern la o conferință de presă susținută marți. 

"Majoritatea neozeelandezilor au făcut tot ce au putut pentru a se menține în siguranță unii pe alții", a completat aceasta.

Pe de altă parte, cel puțin până acum, protestatarii nu au fost acuzați de presa neo-zeelandeză că sunt manipulați de Moscova. (sursa: AICI)

Vedeți video: 



Sursa foto: Mark Mitchell/New Zealand Herald via AP

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.