VIDEO. Nou balamuc cu jigniri în Parlament. Pesedistul Alfred Simonis și George Simion au avut un bizar moment de tandrețe, după care s-au amenințat cu bătaia


VIDEO. Nou balamuc cu jigniri în Parlament. Pesedistul Alfred Simonis și George Simion au avut un bizar moment de tandrețe, după care s-au amenințat cu bătaia

Un schimb de replici suburbane și chiar amenințări cu bătaia s-au produs, miercuri, din nou, în Parlament între reprezentanți ai AUR și PSD, de data aceasta, în timpul ședinței Comisiei pentru Regulament a Camerei Deputaților, unde s-au formulat propuneri de înăsprire a sancțiunilor pentru aleșii poporului care au un comportament agresiv și necivilizat la locul de muncă.

Co-președintele AUR George Simion și Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, au vorbit și de bătaie când atmosfera s-a încins, după un bizar moment de tandrețe când co-președintele AUR l-a luat de gât pe colegul pesedist, acesta cerându-i ferm să nu-l mai atingă. 

Punctele îndelung disputate în Comisia pentru regulament au fost cele referitoare la live-urile pe Facebook, reprezentanții AUR arătând că deputații de la celelalte formațiuni vor să fie interzise, limitându-se astfel libertatea de exprimare și transparența, în vreme ce aceștia i-au contrazis spunând că ele doar sunt reglementate, astfel încât să nu mai existe agresiuni de dragul audienței pe Facebook. 

„Tu poți să filmezi ce vrei tu în timpul ședinței, dar să nu-mi pui telefonul în gură. Bine?”, i-a explicat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, lui Ciprian-Titi Stoica, de la AUR, membru al Comisiei. 

Ședința fost transmisă live și pe Facebook de co-președintele AUR George Simion, care, agitat și tensionat, vociferând permanent „ia uite cum votează prietenii voștri de la USR”, l-a amenințat la un moment dat cu bătaia pe Simonis.

Simion s-a așezat la masa dezbaterilor umăr la umăr cu Simonis, care i-a atras atenția că umblă fără mască, moment în care liderul AUR i-a pus o mână după gât. „Ia mâna de pe mine, ia mâna”, i-a spus Simonis.

Atmosfera a explodat când în sală când a vrut să intre un alt reprezentant AUR să filmeze. (vedeți video de la minutul 16:00, la finalul textului)

Nervos, Simonis s-a ridicat de la locul lui pentru a-l goni pe reprezentantul AUR. Apoi, mai mulţi membri ai comisiei s-au ridicat în picioare pentru a ajuta la evacuarea „cameramanului” AUR, moment în care deputatul Ciprian Titi Stoica (AUR) s-a ridicat și el de pe scaun, plecând în urmărirea lui Simonis pe care l-a întrebat agresiv: „Cine ești tu să-l dai afară? De ce mă împingi tu pe mine? De când mă împingi tu pe mine? Vezi că asta e a doua oară…În ce calitate îl dai tu afară?”. 

Simonis i s-a adresat apoi lui Simion făcând referire la deputatul Titi Stoica: „Ia-ți maimuța! Georgeee, zi la maimuță să plece”. 

„De ce mă faci maimuță? Vă rog să-l dați afară”, le-a zis Titi Stoica colegilor din comisie. 

Simonis către Simion hăhăind: „Ia-ți maimuța de aici…”

Titi Stoica: „Nu ți-e rușine? Vezi că te vede toată lumea…”

Simion: „S-a spus maimuță, s-a spus cuvântul maimuță…și ar fi trebuit sancționat acel lider de grup…”

Ignorat de către membrii comisiei, Simion iese pe hol și cheamă presa la declarații: „Exact cei care încearcă să impună un nou regulament aduc jigniri. Am auzit acolo cuvinte precum maimuță, naziști și, teoretic, pentru spusele unui parlamentar, trebuie tot partidul sancționat în Biroul Permanent. Ciprian Titi Stoica i-a făcut naziști, iar Alfred Simonis a folosit pentru Ciprian Titi Stoica termenul de maimuță. Ăsta este nivelul și au fost deranjați că i-am făcut așa pe umăr hoțului. Dar exact cei care încearcă să impună acest regulament prin care nu mai avem voie să filmăm în direct pe Facebook sunt cei care încalcă regulamentul referitor la jigniri și la comportament. Am filmat totul, dar de mâine nu mai am voie să filmez”.

„Sunt de acord să fiu penalizat pentru incidentul cu Virgil Popescu, dar ce au cu filmările?!”, a mai comentat Simion.

Întors la Comisia pentru regulament, Simion l-a amenințat pe Simonis cu bătaia.

„Dacă te bate Simion pe tine, ce zici? Cum și meriți, de altfel”, l-a chestionat amenințător Simion pe Simonis care i-a replicat că nu are cum să-l bată. Simion insistă: „Dacă te bate Simion pe tine cum și meriți, de ce să sufere colegii lui Simion?”. Simonis îi răspunde că el (Simion) n-a bătut pe nimeni niciodată. „Numai bătaie ai luat”, îi mai spune Simonis, în vreme ce președintele de comisie încearcă disperat să calmeze cocoșismele celor doi deputați: „domnilor, vă rog, vă rog…” (vedeți video de la minutul 24:00 aproximativ)


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.