Se reînființează TVR Cultural și TVR Info! Decizia a fost votată de Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. „Reprezintă un act de reparaţie. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”


Se reînființează TVR Cultural și TVR Info! Decizia a fost votată de Consiliul de Administrație al Televiziunii Române. „Reprezintă un act de reparaţie. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea posturilor TVR Info şi TVR Cultural. Hotărârea a fost luată cu 9 voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi 1 abţinere, scrie siteul stiri.tvr.ro.

„Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”, declară Dan Cristian Turturică, Preşedinte - Director General al TVR.

„TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, aşa cum a fost conceput şi gândit”, a declarat Dan Cristian Turturică, președintele-director general al Societății Române de Televiziune.

Posturile TVR Info şi TVR Cultural s-au închis în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie al TVR în anul 2013, pe vremea când televiziunea publică era condusă de liberalul Claudiu Săftoiu.

Potrivit siteului paginademedia.ro, TVR Info a dispărut, iniţial, pe 15 august, pentru o perioadă de 90 de zile, în timp ce TVR Cultural a avut ultima emisie pe 12 septembrie. La momentul respectiv, sarcina „culturală” a televiziuni publice a fost preluată de TVR 2, care şi fusese denumit TVR 2 Cultural. TVR Info a fost redenumit TVR News în noiembrie 2013 și a mai emis până în august 2015. Din cauza dificultăților financiare, nu a reușit să producă cine știe ce conținut, programul său fiind alcătuit din preluări de la Euronews și din programele de știre ale altor posturi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.