FOTO Limbaj suburban din partea unui diplomat rus: ”Ne c**ăm pe sancțiunile Occidentului!” Adevărata față a diplomației RUSEȘTI


FOTO Limbaj suburban din partea unui diplomat rus: ”Ne c**ăm pe sancțiunile Occidentului!” Adevărata față a diplomației RUSEȘTI

Ambasadorul Rusiei în Suedia – Victor Tatarințev – a dat de înțeles că Rusiei nu-i pasă deloc de sancțiunile occidentale, doar că a utilizat o expresie mai puțin civilizată care a șocat presa internațională în încercarea de a traduce verbul „a căca”.

El și-a exprimat opinia în cadrul unui interviu recent acordat ediției suedeze „Aftonbladet”, precizeaza Realitatea.md citată de defenseromania.ro

„Îmi pare rău pentru limbaj, dar ne cacăm pe sancțiunile Occidentului”, îl citează publicația. Această frază a fost plasată în titlul articolului. Restul colegilor din presa internațională, când au decis să preia, au rămas șocați, odată ce au tradus verbul.

Ne prezentăm scuze față de cititorii noștri pentru că redăm o astfel de declarație făcută într-un limbaj suburban, însă considerăm că trebuie să fie cât se poate de clar pentru toată lumea care este adevărata față a diplomației ruse, cât și modul în care tratează Rusia statele occidentale. 

Moscovei „nu-i pasă deloc” de riscul sancțiunilor occidentale dacă ar invada Ucraina, a reiterat ambasadorul Rusiei în Suedia.

„Am avut deja atât de multe sancțiuni și, în acest sens, au avut un efect pozitiv asupra economiei și agriculturii noastre”, a spus diplomatul veteran, care vorbește fluent suedeză, precizează AFP.

"Suntem mai autosuficienți și am putut să ne creștem exporturile. Nu avem brânzeturi italiene sau elvețiene, dar am învățat să facem brânzeturi rusești la fel de bune folosind rețete italiene și elvețiene", a apreciat el .

Interviul în sine a fost dedicat posibilei intrări a Suediei în NATO. Tatarințev a numit extinderea Alianței Nord-Atlantice drept principala amenințare la adresa Rusiei, adăugând că Moscova se opune acum la apartenența regatului la organizație.

„Dacă SUA și NATO nu ar fi provocat și agravat situația, nu ne-am fi opus aderării Suediei la NATO. Am fi respectat o astfel de decizie a Suediei. Dar acum situația de securitate în această parte a Europei s-a schimbat dramatic”, a spus diplomatul.

În luna ianuarie curent, autoritățile suedeze au declarat că problema aderării Regatului la NATO nu era pe ordinea de zi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.