Încep să curgă pedepsele pentru Rusia! Germania a oprit autorizarea gazoductului Nord Stream 2 / Kremlinul își bate joc de sancțiunile anunțate de Occident. Lavrov: „Ei bine, suntem obişnuiţi cu aşa ceva”


Încep să curgă pedepsele pentru Rusia! Germania a oprit autorizarea gazoductului Nord Stream 2 / Kremlinul își bate joc de sancțiunile anunțate de Occident. Lavrov: „Ei bine, suntem obişnuiţi cu aşa ceva”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu mai poate continua în condițiile în care Rusia a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei și a trimis trupe în regiune pentru o așa-zisă „menținerea a păcii” în Donbas.

Potrivit Deutsche Welle, Scholz a precizat că procesul de aprobare a fost oprit ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. Cancelarul german a mai anunțat, marți, că Berlin va analiza în perioada următoare modalitățile de diversificare a importurilor de gaze naturale.

Nord Stream 2 ar urma să lege Europa de Vest de rezervele de gaz ruseşti printr-o conexiune pe coasta baltică a Germaniei. Proiectul este finalizat, dar procedura de certificare este încă în aşteptare în Germania, ceea ce înseamnă că nu circulă gaz prin conductă.

Potrivit ageropres.ro, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a minimalizat marţi ameninţarea Occidentului cu sancţiuni, afirmând că acestea vor fi impuse indiferent de evoluţia evenimentelor şi descriind ca predictibil răspunsul la recunoaşterea de către Moscova a celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

„Colegii noştri europeni, americani, britanici nu se vor opri şi nu se vor calma până când nu îşi vor fi epuizat toate posibilităţile de aşa-numita ''pedepsire a Rusiei''. Ei ne ameninţă deja cu tot felul de sancţiuni sau cu, aşa cum spun ei acum, ''mama tuturor sancţiunilor''', a afirmat Lavrov.

„Ei bine, suntem obişnuiţi cu aşa ceva. Ştim că sancţiunile vor fi impuse oricum, în orice caz. Cu sau fără motiv”, a adăugat ministrul de externe rus.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.