VIDEO. Delirul lui Donald Trump: „Strategia lui Putin” în Ucraina e „genială” / „Cât de inteligent a jucat-o! Am putea s-o folosim și noi la granița sudică a SUA”


VIDEO. Delirul lui Donald Trump: „Strategia lui Putin” în Ucraina e „genială” / „Cât de inteligent a jucat-o! Am putea s-o folosim și noi la granița sudică a SUA”

Fostul lider de la Casa Albă Donald Trump consideră „genială” strategia invadatorului rus Vladimir Putin cu privire la Ucraina, criticând gestionarea crizei de către succesorul său Joe Biden.

Trump l-a numit pe Putin „isteț” pentru mutarea pe care a făcut-o în criza ucraineană recunoscând independența celor două republici separatiste Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei, și hotărând apoi să trimită în regiune „forțe de menținere a păcii”, situație considerată de toată lumea occidentală drept similară unei invazii. 

Trump are însă altă părere.

„Am văzut la televizor și am zis: e genial! Putin declară suprafețe mari din Ucraine independente”, a precizat Trump într-un interviu pentru emisiunea de orientare conservatoire „Clay Travis and Buck Sexton Show”.

„Cât de inteligent a jucat-o! Și apoi el se erijează într-un apărător al păcii din regiune…am putea folosi și noi strategia asta la granița sudică”, a mai spus Trump.

Subliniind că îl cunoaşte "foarte bine" pe Vladimir Putin, Donald Trump a mai apreciat într-un comunicat că liderul rus "nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum".

Denunţând modul în care succesorul său Joe Biden gestionează dosarul, el a spus că "nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc".

Donald Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca "slabe" sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

"Sunt nesemnificative în comparaţie cu cucerirea unei ţări şi a unor terenuri situate strategic", a acuzat fostul preşedinte.

"Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului", a adăugat el.

După primele sancţiuni prudente, care vizau în special teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, Casa Albă şi-a înăsprit marţi răspunsul împotriva Moscovei, anunțând noi sancţiuni care ţintesc în special sectorul bancar rus.

CITEȘTE ȘI: Cutremur la Kremlin! Joe Biden a anunțat sancțiunile impuse împotriva Rusiei: "Va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea!"



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.