La fel ca Ucraina, R.Moldova intră în ”logica” putinistă a ”denazificării”. NU are rost să ne mințim: UNIRE sau dezastru!


La fel ca Ucraina, R.Moldova intră în ”logica” putinistă a ”denazificării”. NU are rost să ne mințim: UNIRE sau dezastru!

Fost jurnalist și om de televiziune în R.Moldova, Valentin Buda atrage atenția, pe Facebook, cu privire la un adevăr vizibil și de pe Lună: la fel ca Ucraina, și Basarabia intră în ”logica” putinistă a așa-zisei ”denazificări”. 

”Nu are rost să ne mințim. Unire sau dezastru”, punctează Valentin Buda, ale cărui comentarii vi le prezentăm în cele ce urmează: 

”Rusia nu are nevoie de teritoriul Ucrainei. După modelul Budapesta 1956 și Praga 1968, va instala un guvern marionetă care, susținut militar de Moscova, va închide definitiv procesul de democratizare al țării. Asta dacă nu întâmpină rezistență. La cea mai mică opoziție, va ocupa toată partea sudică a Ucrainei până la gurile Dunării și Prut. Basarabia intră în aceeași logică de "denazificare". Nu are rost să ne mințim. Unire sau dezastru.

Panică, disperare în republica de lângă Moldova, am înțeles. Dar acuze la adresa României că nu îi ia sub tampaxu' NATO, de unde și până unde? Cât de prost poți să fii să nu înțelegi că inițiativa trebuie să vină de la Chișinău pentru a nu fi tratată ca o anexare. Unde e majoritatea pro-europeană de pe Bâc, tovarăși? Mai sunt granturi de păpat până vin rușii peste voi?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.