Planul lui Putin


Planul lui Putin

După agresiunea Rusiei asupra Georgiei în anul 2008, am fost atacat de „moderații cu soldă la Kremlin”, fiindcă afirmasem următoarele:

Planul lui Putin e mult mai mare decât Caucazul și cuprinde:

1. Refacerea Uniunii Sovietice cu orice preț, inclusiv cu moartea a milioane de oameni nevinovați;

2. Spargerea unității țărilor din Uniunea Europeană și coruperea celor mai bogate state (Germania, Franța) prin prețuri mai ieftine la gaze și petrol;

3. Promovarea, prin gura demnitarilor de la Bruxelles, Paris și Berlin, a ideii de creare a unei Armate Europene și renunțarea la NATO;

4. Alimentarea stărilor de spirit anti-americane și anti-NATO în societățile/țările europene cu scopul de a îndepărta SUA din Europa;

5. Întreținerea unui război hibrid în spațiul post-sovietic și socialist, în țările UE, prin utilizarea libertăților oferite de statele independente și democratice.

Reiterez cele afirmate de-a lungul timpului și trag clopotele și în anul 2022: este o iluzie periculoasă de a crede că Rusia imperială se va mulțumi doar cu Ucraina. Ideea fixă a lui Putin este să reîntoarcă toate teritoriile și popoarele libere în închisoarea Uniunea Sovietică. Dacă Ucraina va fi ocupată, Putin va înscena, „referendumuri”, cereri din partea „popoarelor” de a fi luate sub „protecția” Rusiei. Sunt convins că în laboratoarele Kremlinului au fost fabricate „guverne salvatoare” pentru toate statele independente din fosta URSS. E vorba de timp, când ele vor fi instalate la Chișinău, Tbilisi sau Erevan.

Pe termen mediu, Rusia are în plan să rupă în bucăți și să falimenteze proiectul comunitar -- Uniunea Europeană. Iar acest lucru e posibil doar dacă reușește să înlăture SUA și NATO din Europa.

Rusia are în planurile ei tainice și revanșarde, să devină singura stăpână a continentului european, dacă prin propagandă perfidă și vicleană, țările din UE ar renunța la NATO și SUA, iar cârtițele Moscovei din cancelariile occidentale ar amăgi lumea că o Armată Europeană ar putea să reziste militarismului de la Kremlin.

Să fie limpede pentru toți miopii, „adormiții” și iresponsabilii, care se află în cancelariile occidentale: orice țară europeană, aflată în afara NATO, poate fi înghițită oricând de Rusia, sub pretextul că pune în pericol securitatea Rusiei.

Mă opresc aici ca nu cumva Pescov, Lavrov sau Zaharova să declare că textul meu subminează securitatea Rusiei, iar Moscova se vede nevoită să dezamorseze uriașul pericol pe care îl prezintă R.Moldova și să vină cu mii de tancuri să ne „elibereze” a câta oară…

Oricum, cu sau fără neutralitate în Constituție, soarta R.Moldova este pecetluită, dacă nu se adoptă, cât mai urgent, o decizie istorică. Iar această decizie nu are alternativă și ține de salvarea a milioane de basarabeni – UNIREA imediată cu România-Mamă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.