Putin la București (25 martie 2022)


Putin la București (25 martie 2022)

Am adunat reacțiile & comentariile & injuriile & aspirațiile & viziunile exprimate ieri în mediul virtual și au rezultat următoarele:

“După anexarea Ucrainei și a Moldovei, devenite părți istorice ale Federației, Putin a atacat România. Forțele ei armate și aliații din NATO au opus o rezistență fermă care a ținut în loc armata de la Răsărit. Prin înțelegeri oculte și atacuri din interior, România a trebuit să se declare înfrântă. Ajuns la București, Putin a avut următorul program:

9.00, Piața Constituției Păcii – Primirea din partea Ambasadorului Kuzmin; separat, în spatele delegației rusești, este salutată de la distanță, valul pandemic a urcat iarăși, delegația românească formată din Președinte, Prim Ministru, șefii celor două Camere ale Parlamentului, șeful Curții Constituționale și responsabilii SRI și SIE; pe Casa Poporului este arborat steagul Rusiei, iar bateria antiaeriană de onoare intonează imnul Federației.

9.30, Parcul Tineretului “Alexandru Sahia” – Președintele Putin depune o coroană de flori la Mormântul Eroului Rus Cunoscut și vizitează Mauzoleul Luptătorilor pentru Pace, locul unde sunt îngropați conducătorii României Normale.

10.00, Biserica Rusă (a Studenților Luptători pentru Pace): Patriarhul Kirill îl întâmpină pe Președintele Putin care se închină și aprinde candela Păcii Eterne; niciun ierarh român nu este prezent, toți fiind în vizită la Vatican (varianta oficială).

10.00-10.30 - Coloana oficială parcurge traseul Bulevardul Magheru, Bulevardul Ana Ipătescu, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff; publicul, pe margini, într-un singur rând, este rugat, din motive sanitare și de protecție, să nu arunce cu flori sau să scandeze urale de bucurie. Masca nu este obligatorie.

10.30, Casa Scânteii, Sala de Marmoră – Sunt prezentate delegațiile străine; prezentările le face Ambasadorul Germaniei, țara care prezidează la acel moment G18; încep negocierile de pace între Rusia și NATO.

12.00, esplanada Monumentului Păcii (care a înlocuit pe cel al luptătorilor anticomuniști, care l-a înlocuit pe cel al lui Lenin) – Informarea presei asupra Tratatului de Pace.

12.00, Palatul Victoria – În prezența Președintelui Putin, sunt semnate actele de: instalare a noului Guvern al României condus de Excelența Sa Domnul C. Georgescu, reorganizare a Parlamentului, devenit unicameral și cu un număr de 330 de aleși, conform voinței populare, de instalare a noului Președinte al României în persoana Excelenței Sale Domnul C. Antonescu.

12.30, Piața Victoriei – Președintele Putin salută delegații și reprezentanții, urcând în elicopter, așteptat fiind la Belgrad pentru a sărbători reunificarea Serbiei Mari; jos, pe traseul Dunării, redenumită Fluviul Prieteniei Statornice (FSB), au loc manifestări spontane de bucurie, oamenii salutând, cu ochii în sus, coloana aeriană a Președintelui Rusiei escortată de ultima generație de avioane americane.

13.00, Piața Victoriei – Miting de sărbătoare, noua Conducere de Stat adresându-se mulțimilor entuziaste; este anunțată reținerea cu metode specifice (arestarea) a propagandiștilor de război precum M. O., R. P. (foști președinți ai IICCMER), a lui O. B., Președinte de onoare al AFDPR, a altor foști demnitari și agitatori anticomuniști și antiruși, a purtătorului de cuvânt al BOR, a unui jurnalist și a unui caricaturist; mulțimea cere unanim executarea celor în cauză; dorința populară este îndeplinită înainte de Vecernie în Livada cu Piersici de la Jilava, la Memorialul Rezistenței Antiromânești și Antifasciste. Unul dintre cei condamnați este executat în lipsă, fiind la tratament în Germania.

13.30, Piața Constituției Păcii – Prânz popular cu fasole, cârnați, mici și Bere Mir, sponsorul principal.

Reacții internaționale: Președintele SUA salută noua arhitectură de pace și își exprimă speranța că aceasta va dura cel puțin până la finalul mileniului, cerându-și iertare pentru seria de abuzuri comise de Administrațiile anterioare; Președinta Comisiei Europene și Cancelarul German anunță reluarea importurilor de gaze și stoparea imediată a programelor privind energiile alternative; în virtutea experienței sale istorice, Guvernul italian anunță disponibilitatea înființării pe teritoriul său, neutru, a Comisie pentru Adevărul Păcii și Demascarea Fascismului; fostul Cancelar german acceptă să fie președinta Ligii Mondiale Antinaziste, a Antixenofobiei și a Antiextremismului (pe scurt: PRO); este anunțată reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, format acum din singurele puteri atomare: Rusia, China și Iran, iar Secretarul General al ONU, Excelența Sa Domnul M. Pleoapă, convoacă Adunarea Generală Solemnă. Pacea de la București devine baza juridică obligatorie a Păcii Universale, devenind și parte a dreptului intern a fiecărei țări membre a Înaltului Organ”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.