VIDEO. O temută divizie de asasini ceceni a fost trimisă în Ucraina pentru a captura sau ucide oficiali de la Kiev. Prima „țintă” este chiar președintele Zelenski


VIDEO. O temută divizie de asasini ceceni a fost trimisă în Ucraina pentru a captura sau ucide oficiali de la Kiev. Prima „țintă” este chiar președintele Zelenski

O divizie a forțelor speciale cecene ai cărei luptători sunt cunoscuți drept „vânători” a fost trimisă în Ucraina cu misiunea de a captura sau ucide anumiți oficiali ucraneni.

Fiecare cecen a primit informații precise cu numele, imaginea și descrierea detaliată a „țintelor”, potrivit unui canal de Telegram din Moscova cu surse în serviciile secrete rusești. 

Informația a fost dezvăluită de Daily Mail la puțin timp după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat într-o declarație că este „ținta numărul 1” a Rusiei. Potrivit canalului moscovit, lista cu oficialii ucraineni ar fi fost realizată de un așa-numit Comitet (rusesc) de Investigare a Crimelor, iar „țintele” sunt denumite „naziști”. Reamintim că în discursul delirant de invadare a Ucrainei, Vladimir Putin a precizat că „operațiunea militară” a Rusiei are ca scop inclusiv denazificarea Ucrainei.

Divizia cecenă, care numără câteva sute de combatanți s-ar fi aflat, vineri, într-o pădure din Ucraina unde a primit instrucțiunile cu private la „ținte”  și s-a rugat la Allah înainte de a porni în misiunea ucigașă. VIDEO la finalul textului.

 

Televiziunea de stat din Cecenia a precizat că însuși liderul republicii, temutul Ramzan Kadîrov, 45 de ani (acuzat recent de SUA de încălcarea brutală a drepturilor omului în Cecenia), a vizitat diviziile cu care sprijină Rusia în intervenția militară din Ucraina. 

Kadîrov, care cândva a luptat împotriva Moscovei, este acum un aliat-cheie al lui Vladimir Putin și este considerat unul dintre cei mai de temuți oameni din Rusia.

Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă și este renumit pentru abuzuri și nerespectarea drepturilor omului.

Tatăl său, Ahmad Kadîrov, a câștigat un controversat scrutin prezidențial și apoi a fost ucis într-un atac cu bombă în 2004.



 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.