VIDEO. Eroii Ucrainei. Imagini cutremurătoare cu viceprimarul unui oraș, rănit grav în luptele cu rușii. „Sunt pe moarte! Glorie Ucrainei! Moarte dușmanilor!”


VIDEO. Eroii Ucrainei. Imagini cutremurătoare cu viceprimarul unui oraș, rănit grav în luptele cu rușii. „Sunt pe moarte! Glorie Ucrainei! Moarte dușmanilor!”

Viceprimarul din Nova Kakhovka, regiunea Herson, Vladimir Arnaut, rănit în luptele cu rușii, a înregistrat un scurt film în care le cerea compatrioților săi să lupte până la capăt.

„Am fost rănit. Nu cred că mai am mult de trăit. Glorie Ucrainei. Moarte dușmanilor!”, a spus Arnaut despre care nu se știe dacă a supraviețuit. Cei care au încărcat un film cu el pe Youtube spun că ar fi murit, în vreme ce pe Twitter, în unele comentarii, diverși utilizatori spun că a fost operat și că viața nu-i mai este în pericol.

Potrivit BBC, Nova Kakhovka, oraș mic, dar situat strategic pe fluviul Nipru care alimentează direct Peninsula Crimeea cu apă, ar fi fost cucerit, duminică dimineață, de forțele ruse. Primarul Volodimir Kovalenko a precizat că rușii au ocupat comitetul executiv al orașului și au îndepărtat steagurile Ucrainei de pe unele clădiri oficiale.





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.