Cum își terorizează Putin propriii cetățeni. Regimul groazei a arestat mai mulți copii care au depus flori la Ambasada Ucrainei din Moscova. Politician de opoziție: „Asta e Rusia lui Putin, prieteni! E demență”


Cum își terorizează Putin propriii cetățeni. Regimul groazei a arestat mai mulți copii care au depus flori la Ambasada Ucrainei din Moscova. Politician de opoziție: „Asta e Rusia lui Putin, prieteni! E demență”

Aproximativ 7000 de persoane au fost reținute, în ultimele zile, în urma protestelor împotriva războiului cu Ucraina organizate în 50 de orașe din Rusia. Imagini distribuite în rețelele de socializare de un politician rus de opoziție, apropiat al lui Aleksei Navalnîi, surprind mai mulți copii de 5-6-7 ani în duba poliției. Micuții au pancarte anti-război și flori în mâini și sunt vizibil marcați de ce li se întâmplă. O fetiță - care apare apoi și la secția de poliție alături o polițistă și de mesajele afișate la protest – pare plânsă. 

Fotografiile au fost postate de Ilia Yașin, 38 de ani, un politician căruia i s-a interzis să candideze la alegerile din 2021, fiind catalogat drept „extremist” pentru susținerea liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi. 

„Nimic ieșit din comun: copii în dubele poliției purtând pancarte împotriva războiului. Asta e Rusia lui Putin, prieteni. Propaganda Kremlinului îi va învinovăți pe părinți, certându-i că i-a implicat pe copii în politică. Dar multor generații din țara noastră li s-a spus la școală că cel mai oribil lucru de pe fața pământului este războiul și cât de neprețuit e cerul albastru liniștit de deasupra noastră Și asta e ok! Copiii împotriva războiului este al naibii de normal! Copiii ar trebui să absoarbă ideile anti-război cu laptele matern. Și acum asta înseamnă extremism! E demență!”, a scris politicianul pe Facebook.

Un jurnalist rus a precizat că micuții ar fi fost alături de mamelor lor să depună flori în fața Ambasadei Ucrainei din Moscova, toți participanții la această acțiune fiind ulterior urcați în dubele poliției. Cel mai probabil, toți au petrecut noaptea în arestul poliției. Jurnalistul a mai spus că ar fi fost reținuți patru copii (doar trei apărând în imaginile devenite publice). 

Cel mai probabil imaginile au fost făcute de poliție și faptul că au ajuns la politicianul de opoziție ar putea fi un semn că și reprezentanții instituțiilor de forță sunt oripilați de ororile regimului Putin, dorind ca Rusia și Occidentul să știe ce este capabil să comită teroristul nr. 1 al Planetei chiar și împotriva propriilor cetățeni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.