Daniel Uncu: "Neutralitatea rostogolită de AUR e un refuz strategic imoral, profund antinațional și evident antiNATO. O ticăloșie politică!"


Daniel Uncu: "Neutralitatea rostogolită de AUR e un refuz strategic imoral, profund antinațional și evident antiNATO. O ticăloșie politică!"

Consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului Alternativa Dreaptă, critică abordarea AUR și a idioților utili filoruși de a promova teza neutralității strategice a României în contextul invaziei rusești din Ucraina.

Astfel, Daniel Uncu atrage atenția că teza neutralității este o narațiune toxică ce nu se susține nici din punct de vedere uman, nici din punct de vedere strategic. 

"Etica neutralității sau mai bine zis a nepăsării României față de tragedia din Ucraina, tragedie instrumentată de Rusia putinistă, este imposibil de susținut. Este, de fapt, o ticăloșie politică.

Teza neutralității este puternic rostogolită în social media și în spațiul politic autohton de către partide precum AUR și de trolii și idioții utili filoruși. O atare narațiune toxică vine în contradictoriu cu suferința umană, pe de o parte și cu poziția țărilor NATO, pe de alta.

Neutralitatea României nu se susține nici din punct de vedere uman și nici al sufletului românesc - având în vedere uciderea civililor de către armata rusă și suferința provocată poporului ucrainean la care românii reacționează admirabil - și nici din punctul de vedere al locului și rolului României în Alianța Nord Atlantică și în parteneriatul strategic cu SUA.

Neutralitatea, trâmbițată de aceste oficine ale intereselor putiniste, nu este o absență a poziționării politice, ci este o formă negativă, iresponsabilă, partizană, de a face politică. Este un refuz strategic nu numai imposibil dar vădit imoral, profund antinațional și evident antiNATO.

Cum spuneam, e o ticăloșie politică!", scrie Daniel Uncu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.