EXCLUSIV Diversiune rusească la Chișinău, marca „Vlad Bilețchi” de la AUR! Cum își fac de cap agenturile FSB/GRU


EXCLUSIV Diversiune rusească la Chișinău, marca „Vlad  Bilețchi” de la AUR! Cum își fac de cap agenturile FSB/GRU

Da, sunetul poate fi falsificat, dar mirosul – în niciun caz!

Toți agenții Rusiei, oriunde s-ar afla – la Chișinău sau București – miros la fel. Ei au mirosul lui Iurie Roșca. Din acest motiv, acțiunile lor pot fi ușor deconspirate. Mai grav că unii cad în capcanele întinse de către serviciile rusești cu mâinile acestor mercenari.

Rusia tulbură apele, ne învăluie și aruncă fumigene pentru a-și ascunde crimele pe care le săvârșește în Ucraina, omorând mii de civili – copii, femei, bătrâni, apărători ai pământului natal. Lumea care gândește știe adevărul despre invazia criminală a Rusiei și protestează. Zeci de mii de oameni din întreaga lume ies zilnic în stradă pentru a spune „Stop Putin! Stop război!” De regulă acestea, neapărat, se desfășoară în fața ambasadelor Rusiei.

Și la Chișinău au avut loc proteste anti-rusești în fața ambasadei Rusiei. Desigur că acestea deranjează. Ele trebuie duse de acolo în alte locații. Oriunde, chiar și în centrul Chișinăului.

Zis și făcut. Un „activist” care se recomandă Vlad Bilețchi (deși îl chemă altfel / foto dreapta sus) organizează pe data de 12 martie un protest „Stop război” în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt. La protest au participat și alți „soldați ai frontului invizibil rusesc”, idioți utili și persoane bine intenționate, care nici nu realizau la ce cacealma participă. Să fi fost 60-70 de persoane.

Urmărind protestul și locația lui mi-au apărut câteva întrebări:

1.De ce protestul a fost organizat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt? Oare acesta a atacat Ucraina? Oare acesta a lansat rachete asupra cartierelor locative din Kiev, Harkov, Herson, Mariupol, Nikolaev, etc.? Oare acesta a pilotat avioanele rusești care au bombardat spitale și maternități?

Răspunsul e simplu. Protestul poate avea loc oriunde, numai nu în fața ambasadei Rusiei din Chișinău. 

2.La protest au fost afișate mai multe bannere. Eu am avut impresia că au fost tipărite la ambasada Rusiei. 

Dacă le analizezi atent, vezi că scopul era să acuze, în egală măsură, și Ucraina pentru… declanșarea războiului. De exemplu, bannerul „Stop război” cu drapelele Rusiei și Ucrainei inoculează ideea că și Ucraina nu vrea să oprească acest război criminal al lui Putin. De altfel, acest truc al serviciilor rusești este prezent mai la toate protestele. Bannerul corect este: „Stop Putin! Stop Rusia! Stop război!” 

3.De ce a fost afișat un banner cu imaginea lui Putin și Zelensky, scris în limba ucraineană? Era unul singur de asemenea gen, dar acesta-i cheia de boltă a protestului: vor să insinueze că Zelensky este criminal la fel ca Putin!

Da, Vlad Bilețchi nu este de calibrul lui Iurie Roșca, dar nu vreau să ajungem din nou în situația de a afla peste vreo 15 ani cine stă în spatele lui și ce hram poartă.

Inși  de o asemenea speță aduc cel mai mare deserviciu Ideii Românești, Mișcării Unioniste, Românilor de la est de Prut. 

P.S.1 Vlad Bilețchi este președinte al partidului AUR din Republica Moldova. De asemenea este consilier al unui deputat AUR în Parlamentul de la București, cu un salariu barosan, la care nici nu ați visat.

 P.S.2 Atât eu, cât și alți colegi de-ai mei din Primul Parlament, am fost contactați de către Vlad Bilețchi pentru a participa la acest protest al serviciilor rusești. Toți au refuzat.

(Valentin Dolganiuc, ex. viceprim-ministru, votant al Declarației de Independență față de imperiul rus).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.