FOTO Oligarhul rus Roman Abramovici, surprins într-un aeroport din Israel


FOTO Oligarhul rus Roman Abramovici, surprins într-un aeroport din Israel

Oligarhul rus Roman Abramovici, sancționat de țările occidentale pe fondul invaziei declanșate de Kremlin în Ucraina, a fost văzut luni, 14 martie, pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cu puțin timp înainte ca un avion cu reacție deținut de acesta să decoleze spre Istanbul, informează Reuters

O fotografie obținută de Reuters îl arăta pe proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, stând în lounge-ul VIP al aeroportului, cu masca sanitară sub bărbie. Reuters nu a putut verifica dacă Abramovici s-a îmbarcat ulterior în vreun avion. 

Abramovici, care deține și cetățenia israeliană și portugheză, s-a numărat printre cei șapte miliardari ruși ce au fost adăugați joi pe lista sancțiunilor impuse Kremlinului de către britanici, ca parte a eforturilor de izolare a președintelui Vladimir Putin pe fondul invaziei rusești din Ucraina.

De asemenea, reprezentanții de top ai misiunilor diplomatice ale țărilor din Uniunea Europeană au convenit să-l adauge pe Abramovici pe lista blocului de oligarhi ruși sancționați, au declarat luni surse diplomatice. 

Totodată, potrivit surselor Reuters, avionul folosit de Abramovici a zburat duminică seară de la Moscova către Ben Gurion. Site-ul web de urmărire a zborurilor Radarbox a precizat că aeronava identificată pe coadă ca LX-RAY a decolat luni spre Istanbul.

Reiterăm că presa israeliană a raportat că avioanele private ce aparțin unor oligarhi ruși au aterizat în Israel pe parcursul ultimelor zile, potrivit Associated Press. Cel puțin 14 avioane private din Rusia au aterizat pe aeroportul Ben Gurion din Israel, conform unui articol publicat de The Times of Israel în urmă cu 2 zile. Proprietarii avioanelor nu erau identificați, ceea ce a dus la apariția speculațiilor conform cărora oligarhii ar putea căuta modalități de a evita sancțiunile.

MAI MULTE DETALII: Israelul ar fi devenit locul de refugiu al oligarhilor ruși. Reacția Guvernului israelian

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.