VIDEO O angajată a unui post TV deținut de Kremlin a protestat LIVE împotriva invaziei din Ucraina. Cum și-a motivat demersul pentru care a fost ulterior arestată


VIDEO O angajată a unui post TV deținut de Kremlin a protestat LIVE împotriva invaziei din Ucraina. Cum și-a motivat demersul pentru care a fost ulterior arestată

O angajată de la televiziunea de stat rusă Pervyy kanal (Canal 1) a dat buzna luni seară în platoul de unde se transmitea live buletinul de știri pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina. 

Marina Ovysannikova, editor al postului TV controlat de Kremlin, a strigat în direct "Opriți războiul!". De asemenea, aceasta a ținut o pancartă în limba rusă ce poate fi interpretată astfel: "Nu credeți propaganda! Ei vă mint aici!".

După acest demers, Marina Ovysannikova a fost arestată. De asemenea, aceasta îi îndemnase pe ruși să se alăture protestelor împotriva războiului. 

"Numai noi avem puterea de a opri toată această nebunie… Nu ne pot pune pe toți în închisoare!", a spus ea.

Grupul pentru drepturile omului OVD-Info a declarat că Ovsyannikova a fost reținută la Moscova la scurt timp după acțiunea de protest. 

Ovysannikova ar putea primi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare în baza unei noi legislații prin care este incriminată răspândirea informațiilor care nu respectă linia oficială a Kremlinului. Mai mult, aceasta ar putea fi pedepsită de instanță și pentru îndemnul adresat rușilor de a protesta. (sursa: AICI)

Vedeți video: 



Ovsyannikova a înregistrat în prealabil un mesaj separat pe parcursul căruia a transmis că îi este rușine că a fost angajată a respectivului post de televiziune. Totodată, aceasta a precizat că tatăl ei este ucrainean, iar mama rusoaică. 

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Și există o singură persoană responsabilă pentru asta și anume Vladimir Putin. (...) Tatăl meu este ucrainean, iar mama mea este rusoaică, nu au fost niciodată dușmani. Iar acest colier este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca. (...) Din păcate, am lucrat la Canal 1 în ultimii doi ani, am făcut propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta. (...) Mi-e rușine că am lăsat să se răspândească minciunile la televizor, îmi este rușine că am participat la transformarea rușilor în zombi. Am tăcut când totul a început în 2014, nu am protestat când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. Am tăcut în timp ce priveam acest regim inuman, iar acum întreaga lume ne-a întors spatele. Încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid", a zis aceasta. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.