Eliminarea lui Putin e o chestiune de zile sau de săptămâni. Oricum NU poate exista alt scenariu. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță


Eliminarea lui Putin e o chestiune de zile sau de săptămâni. Oricum NU poate exista alt scenariu. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță

Nu atât dispariția criminalului în masă Putin e marea problemă, fiindcă asta oricum se va întâmpla în curând, altă cale nu-i, însă marea problemă este schimbarea mentalității rușilor prin racordarea lor la valorile creștine și europene autentice, punctează scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță, pe Facebook. Dacă nu are loc și această schimbare a perspectivei, Rusia se va reproduce monstruos din nou și din nou așa cum s-a tot întâmplat de la Lenin și Stalin până la Putin. 

Vă prezentăm comentariile lui Cristian Bădiliță: 

”Un Papă rus și un președinte în tricou

Eliminarea banditului de la Kremlin e o chestiune de zile sau de săptămâni. Oricum nu poate exista alt scenariu. Împreună cu banditul trebuie sa dispară pseudopatriarhul kirill și toți ‹amicii de sîmbata și duminica" (invitații săptămînali la vila banditului). 

Problema e schimbarea mentalității rușilor. Degeaba dispare banditul dacă Rusia nu se convertește la valorile creștine și europene autentice. Nemții lucrează de 80 de ani la alungarea demonilor nazismului. Rușii au nevoie de 180 de ani. Numai unirea spirituală cu Occidentul, prin recunoașterea primatului papal, poate avea un efect vizibil și profund. 

Să nu uităm că actualii neosovietici din fruntea Rusiei au fost ‹liberali› în anii 1990. Occidentul va abandona, probabil, atitudinea pasivă și va interveni, prin agenți și formatori de opinie, în societatea rusă. Altfel ne vom trezi cu un megabandit peste alte trei decenii. 

Soluție radicală, dar posibilă: alegerea unui Papă rus, ortodox, și impunerea evreului rusofon și european Zelinski președinte al Federației ruse”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.