Premierul Poloniei, semnal de alarmă ce privește direct România: "Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varșovia și București!"


Premierul Poloniei, semnal de alarmă ce privește direct România: "Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varșovia și București!"

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat joi, 24 martie, la Varșovia, că Rusia a devenit un ''stat totalitar'' și a făcut apel la înăsprirea sancțiunilor împotriva Moscovei în urma invaziei din Ucraina, precizând totodată că, "dacă va zdrobi Ucraina", președintele rus Vladimir Putin "va avansa spre Helsinki, Varșovia, București, poate chiar Berlin", relatează AFP, conform Agerpres

Sancțiunile occidentale sunt "fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente", a afirmat el într-o conferință de presă, invocând ca probă redeschiderea de joi a Bursei de la Moscova, reluarea tranzacțiilor cu obligațiuni ruse și reîntărirea rublei.

Președintele rus Vladimir Putin "pregătește Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni", iar "marea mașinărie de propagandă rusă îmi indică faptul că Rusia nu mai este astăzi un stat autoritar, ci un stat totalitar, ca Uniunea Sovietică în anii '80", a declarat șeful guvernului de la Varșovia.

"Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorința noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varșovia, București, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine", a adăugat Morawiecki.

Premierul polonez a mai spus că intenționează să intervină "ferm", la Consiliul European de la Bruxelles, "atât pe subiectul sancțiunilor, cât și în privința altor acțiuni în legătură cu Rusia și Ucraina". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.