Liberalul Pavel Popescu, despre noul președinte unic al AUR: ”Simion este un ulițar de cartier, conectat bine cu Rusia și cu alte dictaturi”


Liberalul Pavel Popescu, despre noul președinte unic al AUR: ”Simion este un ulițar de cartier, conectat bine cu Rusia și cu alte dictaturi”

Deputatul liberal Pavel Popescu l-a felicitat pentru ”promovare” în limba rusă pe noul președinte unic al AUR, George Simion, după recent încheiatul congres al partidului. 

”Поздравляю Вас с повышением, George!”, i-a transmis Popescu fondatorului Alianței pentru Unirea Românilor, la finalul unei postări pe pagina sa de Facebook în care îl descria pe liderul formațiunii auto intitulate ”antisistem” ca fiind ”un ulițar de cartier, conectat bine cu Rusia și cu alte dictaturi.

”Alianța pentru Unirea Românilor - AUR - partidul extremist, xenofob, neolegionar și neofascist și-a ales astăzi președintele și noua conducere. Nimic nou. Fostul spărgător de capete din galerie, astăzi “spărgător” de uși în Parlament, a fost înscăunat. Un detaliu interesant totuși: presei i-a fost interzis accesul la Congresul AUR. George Simion și-a motivat decizia spunând că este primul congres și vrea ”să iasă totul perfect”. 

Vineri am coborât la comisia unui coleg parlamentar și curentul format prin geamurile ce erau deschise în încăpere, a izbit ușa provocând un zgomot puternic. Una dintre consiliere a venit speriată dintr-o altă încăpere unde xeroxa ceva și văzându-i expresia feței, am întrebat-o dacă s-a întâmplat ceva. Mi-a spus așa: m-am speriat auzind ușa trântindu-se, crezând că a venit George Simion să ne intimideze. 

Pentru cei care nu știți, cât și pentru cei care îl urmăriți, George Simion a făcut un obicei din a da buzna în orice încăpere a Parlamentului (inclusiv băi dacă e nevoie - știți, băile sunt încăperile acelea private în care nimeni nu ar trebui să aibă curaj să îți încalce intimitatea), pentru a-și face show-ul zilnic plin de un populism grețos. 

Pentru acest individ “antisistem” cum se autointitulează el, susținut de niște băieți dintr-un sistem învechit și conectat bine cu Rusia cât și cu alte dictaturi, nu există limite. În numele poporului clamează “transparența” totală sau dreptul de a-ți invada banca, spațiul privat, biroul, casa, de a-ți intimida angajații, colegii sau familia. 

În schimb, astăzi la congresul partidului “salvator” votat de popor, presa nu a avut acces. Dublă măsură. Ca să îl cităm din nou pe dl. Simion: “este primul congres și vrea să iasă totul perfect.”

Măi Georgică, ulițar de cartier: n-ai vrut să vadă poporul adevărata față a chiolhanului de partid? Ți-a fost frică de un dezacord între subiect și predicat original, în cazul în care se lua vreun interviu ad-hoc? AUR funcționează fix ca Rusia: propaganda în afară și cenzură totală în interior. 

Поздравляю Вас с повышением, George!”, a postat liberalul Pavel Popescu pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.