Solidaritate cu Ucraina! Protestatarii îi vor cere duminică lui Nicușor Dan schimbarea numelui bulevardului pe care se află Ambasada Rusiei


Solidaritate cu Ucraina! Protestatarii îi vor cere duminică lui Nicușor Dan schimbarea numelui bulevardului pe care se află Ambasada Rusiei

Asociația 21 Decembrie 1989 va organiza duminică, 3 aprilie, un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București și lansează un apel către bucureștenii "care sunt împotriva invaziei sângeroase declanșate de Rusia cu scopul de a cotropi Ucraina și de a submina Europa" să se alăture manifestației. 

Protestatarii îi vor cere, printre altele, primarului Capitalei, Nicușor Dan, inițierea procedurii privind schimbarea numelui bulevardului pe care se află Ambasada Rusiei din București din Kiseleff în cel al Eroilor Ucrainei. 

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989 (puteți accesa AICI pagina de Facebook a evenimentului pentru mai multe detalii): 

"Duminică ora 17.00 revenim în fața ambasadei roșii din București.

Asociația „21 Decembrie 1989” organizează Duminică, 3 aprilie 2022, începând cu ora 17.00, la Ambasada Federație Ruse în România din Bulevardul Kiseleff, o manifestație autorizată de protest împotriva agresiunii rusești asupra Ucrainei.

Apelul nostru de participare se adresează bucureștenilor care sunt împotriva invaziei sângeroase declanșate de Rusia cu scopul de a cotropi Ucraina și de a submina Europa. Nenorocirile abătute asupra milioanelor de femei și copii care au fugit din calea războiului ne determină să facem front comun și ne întărește credința că Răul trebuie și va fi învins.

Atitudinea noastră încurajează poporul ucrainean în extraordinarul sacrificiu de luptă contra invaziei rusești, pentru stoparea înaintării rușilor către inima Europei! Acțiunile noastre ajută și contribuie la susținerea valorilor de adevăr și libertate acum când sunt atacate de mincinoasa propagandă putinistă.

Adunarea publică este sub îndemnul STOP PUTIN – STOP WAR, acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea personalități și organizații civice, alături de vecini refugiați în țara noastră.

Cerem Primarului General să inițieze imediat schimbarea numelui Bulevardului Kiseleff în Bulevardul Eroilor Ucrainei. Această acțiune este un omagiu important adus eroilor care apără adevărul și libertatea contra unei forțe invadatoare ce a pornit agresiunea sângeroasă nejustificată, neprovocată și premeditată contrară înțelegerilor și tratatelor internaționale existente. Revenim la solicitarea privind schimbarea denumirii acestui bulevard făcută public încă din 1990, când am înlăturat simbolurile dictaturii ca un semnal asupra pericolului mentalității sovietice și imperialiste.

Ne alăturăm astfel inițiativei „Strada Ucraina” care fost lansată deja în peste 30 de țări, un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean și de condamnare a Rusiei.

Mulțumim în mod deosebit mass-mediei, personalităților și organizațiilor care au sprijinit, participat și sunt alături de noi în continuare: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Corneliu Coposu”, Fundația „Ioan Bărbuș”, Federația „Inițiativa Timișoara”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot.

Sufletele noastre nu pot rămâne împietrite la suferința Ucrainei, la calvarul trăit de copii, femei, bătrâni și la martirajul unui popor întreg care acum sunt scutul nostru în fața unei forțe genocidare.

Veniți cu noi!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.