EXCLUSIV: Cum încercase violatorul de minore Bogdan Drăghici, recent carbonizat în fața Ambasadei Rusiei, să câștige bunăvoința deținuților influenți de la Jilava și din alte penitenciare, știind prea bine că va fi condamnat. Agresorul sexual, colaborator al ANP și prieten al clanului Teoroc


EXCLUSIV: Cum încercase violatorul de minore Bogdan Drăghici, recent carbonizat în fața Ambasadei Rusiei, să câștige bunăvoința deținuților influenți de la Jilava și din alte penitenciare, știind prea bine că va fi condamnat. Agresorul sexual, colaborator al ANP și prieten al clanului Teoroc

Sinistrul Bogdan Drăghici, liderul asociației TATA, a murit carbonizat, miercuri dimineață, după ce s-a izbit cu autoturismul personal de gardul Ambasadei Rusiei din București. Sinucigașul avea asupra sa lichid inflamabil pe care l-a aprins atunci când a fost somat de jandarmi să părăsească mașina cu care intrase în gardul Ambasadei.

Arestat pentru 29 de zile la data de 21 august 2019, Drăghici, 47 de ani, a petrecut în spatele gratiilor nu mai puțin de 13 luni, în dosarul întocmit de procurori în urma acuzațiilor aduse de fosta soție, mamă a două fiice dintr-o căsnice anterioară. Astfel, potrivit acesteia, Drăghici o violase pe una din fiicele sale vitrege timp de trei ani. Agresiunea s-ar fi produs între 2013 și 2016, perioadă în care mama copilei se aflase în Germania pentru perioade mai lungi de timp. Ulterior, fiica a fost audiată de procurori, iar aceasta a confirmat spusele mamei sale.

În ziua anterioară auto-carbonizării, Drăghici fusese condamnat la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de violarea fiicei vitrege – citește AICI și AICI detaliile. 

Colaborator al ANP și prieten al clanului Teoroc. Cum folosea copiii violatorul, în interes personal 

Puțini știu că, încă din 2018, când deja era cercetat pentru agresiune sexuală, Bogdan Drăghici începuse un parteneriat intens cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în colaborare cu care a lansat programul ”Tata și copilul” în majoritatea penitenciarelor, în special la Jilava. 

Mai exact, este vorba de un program absolut firesc – amenajarea unor camere unde se întâlnesc deținuții cu copiii lor. Însă, potrivit surselor Podul.ro de la Jilava, în cadrul acestui program violatorul a interacționat deseori cu deținuți influenți cărora a încercat să le intre pe sub piele și să le facă unele favoruri. Interesant este și că ANP a permis ca un individ cercetat pentru fapte extrem de grave (violarea fiicei sale vitrege) să se ocupe de un astfel de proiect, în imediata proximitate a copiilor și a infractorilor. Având în vedere incidentul soldat cu moartea sa brutală, este cât se poate de clar că Drăghici suferea de grave tulburări psihice, reprezentând un veritabil pericol pe două picioare. 

Implicațiile vizitelor lui Bogdan Drăghici sunt la fel de interesante. Iată ce dezvăluie un ofițer penitenciar de la Jilava, la adăpostul anonimatului, în exclusivitate pentru Podul.ro

”Bogdan Drăghici a păcălit ANP în 2018, fiindcă nu e deloc normal ca instituția că desfășoare astfel de programe prin intermediul unui individ cercetat pentru infracțiuni extrem de grave. Eu l-am văzut venind de mai multe ori la Jilava pentru a coordona proiectul. Știu că, sub pretextul ăsta, interacționa cu mai mulți deținuți influenți. E o cutumă la Jilava, care însă nu este deloc legală, ca astfel de deținuți, potenți financiar sau respectați de toți cei din spatele gratiilor, să beneficieze primii de proiecte – desigur, sunt și altele de care beneficiază numai ei, fiindcă le oferă anumite înlesniri și libertăți, un regim relaxat. În schimb, de multe ori, acești deținuți donează, prin intermediul rudelor, diverse sume către unele proiecte desfășurate de administrație, deși e ilegal ca deținuții să fie puși să doneze. Repet, asta e o practică la Jilava.  

Faptul că el era cel care, împreună cu administrația, le permitea să își vadă copiii în anumite condiții mai umane – lucru care ar fi trebuit să se întâmple de mult –, îi îndatora pe deținuți față de el. Și apoi comunica diverse cu ei, le intra pe sub piele. Am suspectat de la bun început că Bogdan Drăghici era conștient că mai devreme sau mai târziu urma să ajungă la pușcărie – foarte posibil la Jilava, unde există o colonie semnificativă de violatori și pedofili – și încerca să își pregătească terenul în spatele gratiilor, unde se știe că violatorii nu au deloc o viață ușoară. Programul coordonat de Drăghici se desfășura în mai toate penitenciarele, așa că putea interacționa cu numeroși deținuți. Cred că asta a fost intenția sa inițială, numai că, fiind tulburat psihic, viața i-a mai rezervat și alte surprize, până la urmă sfârșind carbonizat lângă gardul Ambasadei Rusiei din București. 

Vechi sindicalist, Drăghici era prieten și colaborator al actualei directoare a penitenciarului Jilava, comisar-șef Antoanela Cristina Teoroc”. 

Mai multe detalii despre clanul Teoroc AICI, AICI și AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.