VIDEO. Războiul care a pus bazele unei frumoase prietenii. Româncele cu ochii plini de lacrimi după ce au primit flori de la copii ucraineni, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat refugiaților


VIDEO. Războiul care a pus bazele unei frumoase prietenii. Româncele cu ochii plini de lacrimi după ce au primit flori de la copii ucraineni, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat refugiaților

„Copiii ucraineni împreuna cu mamele lor au oferit flori bucureștenilor, mulțumindu-le pentru sprijinul acordat și primirea caldă în România. Aproximativ 10 milioane de ucraineni au părăsit casele lor în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a scris Ambasada Ucrainei în România, într-o postare pe Facebook însoțită de o scurtă filmare a emoționantului gest care a adus lacrimi în ochii româncelor.

Numărul refugiaților ucraineni care au intrat în România, de la debutul războiului, trecuse de 600.000 în urmă cu câteva zile. Cei mai mulți nu rămân însă aici decât temporar, continuându-și apoi drumul către alte destinații unde au rude sau cunoștințe. Aproximativ 4300 de ucraineni au solicitat azil în România, potrivit datelor oficiale. 

Românii și-au manifestat extraordinar solidaritatea cu poporul vecin, iar gesturile de generozitate au fost menționate adesea de către oficiali de la Kiev, în mesaje publice, sau de simplii ucraineni în emoționante postări pe rețelele de socializare. Mai mult, refugiații au încercat să întoarcă bunătatea românilor prin acțiuni admirabile cum ar fi curățarea unei porțiuni de plajă din stațiunea Mamaia. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.