LISTA criminalilor Rusiei care activează în Ucraina și sinistrul Veaceslav Cojuhari, separatistul care l-a ucis pe Vadim Pisari. Oare fiul asasinului luptă pe fronturile din Ucraina?


LISTA criminalilor Rusiei care activează în Ucraina și sinistrul Veaceslav Cojuhari, separatistul care l-a ucis pe Vadim Pisari. Oare fiul asasinului luptă pe fronturile din Ucraina?

Autoritățile ucrainene au făcut publică o listă uriașă (detalii AICI) cu numele militarilor ruși care iau parte la genocidara invazie a Rusiei din Ucraina. Motivul e de ordinul evidenței: întreaga lume trebuie să-i știe pe cei care comit atrocitățile de neînchipuit de fronturile ucrainene într-un război criminal și total neprovocat. Pe listă apar numele a nu mai puțin de 120.000 de militari ruși. Sunt 6616 de pagini. 

Explorând lista publicată de Ukrainska Pravda, medicul și bloggerul basarabean Dragoș Galbur l-a căutat pe sinistrul Veaceslav Cojuhari, milițianul-militar din forțele rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria care l-a împușcat mortal pe tânărul Vadim Pisari (foto jos), în 2012, fără nici cel mai mic motiv posibil, la Vadul lui Vodă. Ucigașul ar trebui să aibă astăzi în jurul a 48 de ani, fiind încă apt de serviciu militar, bloggerul apreciind că cei de teapa lui rămân militari sau mercenari întreaga viață. 

Medicul nu l-a găsit pe Veaceslav Cojuhari, ci doar pe un oarecare Eduard Cojuhari cu patronimicul Veaceslav (nr. personal 911861). Să fie oare fiul lui Veaceslav Cojuhari? 

Amintim că, după asasinarea lui Vadim Pisari, derbedeul FSB-ist Valeri Kuzmin (foto jos, pe atunci ambasadorul Rusiei în R.Moldova) a ieșit public și a apreciat că tânărul (un copil) ar fi fost ”beat”, batjocorind astfel victima și familia acesteia. Unioniștii au solicitat, fără vreun rezultat, expulzarea lui Kuzmin, care peste ani va fi trimis în poziția de ambasador al Rusiei la București. Kuzmin este un românofob care înjură România zilnic, de ani de zile.  

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariul pe care Dragoș Galbur l-a postat pe Facebook: 

”Ukrainska Pravda a publicat o listă cu 120.000 de soldați ruși care luptă în Ucraina. Sunt 6616 de pagini. Am răsfoit din curiozitate (trăiască Ctrl+F). L-am căutat pe Veaceslav Cojuhari.

Veaceslav Cojuhari, născut la Tighina, fost milițian în regiunea separatistă transnistreană și fost militar în așa zisele forțe pacificatoare rusești din regiune. Anume el l-a împușcat mortal în 2012 pe tânărul moldovean Vadim Pisari la Vadul lui Vodă.

După aceea, ca să-l scape de răspundere, rușii l-au transferat la o unitate militară din regiunea Breansk. Astăzi ar trebui să aibă undeva 48 de ani, destul de apt de luptă, poate în bază de contract. Așa gen de oameni rămân militari sau mercenari toată viața. Cred că a fost implicat în Ucraina. Ori în 2014, ori acum. Sau poate e deja cernoziom. 

Nu i-am găsit numele, în schimb am găsit un oarecare Eduard Cojuhari cu patronimicul Veaceslav (nr. personal 911861). O fi oare fecior'su?

Interesantă listă. Interesante nume. Am găsit și un Popescu chiar”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.