Emilia Șercan: „Generalul Nicolae Ciucă a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat”. Cea mai recentă indolență a generalissimului plagiator


Emilia Șercan: „Generalul Nicolae Ciucă a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat”. Cea mai recentă indolență a generalissimului plagiator

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit plagiatul premierului-general Nicolae Ciucă, moment în care a devenit o țintă pentru sistem și cozile sale de topor, avertizează, pe Facebook, că Nicolae Ciucă a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat, parvenind președinte al PNL fără să participa la vreo competiție.

Mai mult, după ce a făcut totul ca să-și îngroape la secret lucrarea de doctorat și după ce a blocat orice investigație și decizie privind plagiatul său, care finalmente i-a bubuit în față, Ciucă a găsit de cuviință să evite un răspuns direct în momentul în care jurnaliștii l-au întrebat dacă va demisiona în condițiile în care instituțiile abilitate îi vor confirma plagiatul. A bâiguit că instituțiile trebuie lăsate să anunțe concluziile, doar că fix el e cel care a blocat speța. 

Emilia Șercan comentează, pe Facebook, recenta indolență a noului șef al PNL: 

”Nicolae Ciucă a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat. 

Ajuns președinte al PNL fără să participe la vreo competiție politică reală, cu un post aranjat militărește și la comandă de la Cotroceni, este întrebat astăzi de jurnaliști dacă îşi va da demisia de la şefia partidului şi a Guvernului dacă parchetul va decide că a plagiat. 

O mică observație pentru colegii ziariști: Parchetul General nu poate să stabilească dacă Ciucă sau o altă persoană a plagiat pentru că plagiatul nu există ca infracțiune în Podul Penal. Poate să decidă dacă a comis infracțiunea de încălcare a proprietății intelectuale, care în cazul bravului nostru general este prescrisă din 2008, adică de 14 ani. 

Și acum despre suprema ipocrizie a lui Ciucă, care declară azi așa: „[...] să lăsăm instituţiile să-şi prezinte concluziile asupra acestui subiect, după care voi lua o decizie”. 

În primul rând, „să lăsăm” cine? "Să lăsăm" Moș Crăciun, "să lăsăm" Ileana Cosânzeana, "să lăsăm" Paraipan Acuză? Cine "să lăsăm"? 

Că toată lumea „lăsăm”, mai puțin domnia voastră. 

Apoi, care instituții” „să lăsăm”? Parchetul General care a ras toate documentele în original și copie ca analiza științifică să nu poată fi făcută de CNATDCU? Sau CNATDCU pe care l-ați blocat chiar dumneavoastră la Curtea de Apel, domnule doctor, general (r), premier și președinte de partid, unde ați cerut suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat care vizau teza aia din care ați plagiat după alte două teze de doctorat? 

Deci, „să lăsăm” cine și „să lăsăm” care instituții?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.