Cum și-a măcelărit Rusia cosmonauții îmbrăcați în trening. Crimele cosmonauticii sovietice


Cum și-a măcelărit Rusia cosmonauții îmbrăcați în trening. Crimele cosmonauticii sovietice

Fiindcă a fost 12 aprilie să vă povestesc niţel despre cosmonautica sovietică atât de mult lăudată.

Întreaga istorie a cosmonauticii sovietice este o cursă nebună de a fi înaintea americanilor, care a fost însoțită de neglijență, neglijență criminală și ucidere cinică a oamenilor, inclusiv a oamenilor de geniu.

Cosmonauții sovietici Georgy Dobrovolsky, Vladislav Volkov și Viktor Patsaev au murit la 30 iunie 1971 la întoarcerea de pe stația orbitală din cauza depresurizării navei spațiale. Americanii zburaseră deja pe Lună cu un echipaj cu trei locuri, așa că URSS dorea neapărat să decoleze și ei cu unul cu trei locuri. Dar Soyuz-11 era doar pentru două persoane. Trei costume spațiale nu au încăput ca greutate și dimensiuni. S-a decis să se zboare doar în aceleași treninguri. Rezultatul a fost trei morți.

Pe 12 octombrie 1964, cosmonauții Vladimir Komarov, Konstantin Feoktistov și Boris Yegorov au pornit într-un zbor într-o cabină proiectată inițial pentru o singură persoană. Pentru a economisi spațiu, singurul scaun ejectabil a fost scos din acesta, iar astronauții au zburat nu în costume de protecție, ci ușor - și în trening. La despărțire Korolev i-a îmbrățișat pe toți și a spus: „Iartaţi-mă, vă rog frumos, dacă se întâmplă ceva. Sunt un om forțat”. Norocoșii au reușit să supraviețuiască. Dar nu pentru mult timp. 23 februarie 1967 Vladimir Komarov a murit în timpul zborului. 

În timpul pregătirii înainte de zbor pe Soyuz-1, au fost descoperite 203 defecte, dar au fost neglijate... Pentru ce? În numele cui?

La 24 octombrie 1960, la Baikonur a avut loc o tragedie groaznică. În urma lansării neautorizate a celei de-a doua etape a P-16, s-a produs un incendiu puternic, în care, potrivit diverselor surse, au murit de la 92 la 126 de persoane. Catastrofa, care a implicat mari pierderi de vieți omenești, a fost cauzată de încălcări grave ale reglementărilor de siguranță în pregătirea lansării și de dorința de a avea timp să lanseze o rachetă pregătită incomplet pentru sărbătoarea viitoare - aniversarea Marii Revoluții Socialiste din Octombrie. Presa, desigur, a tăcut, iar datele despre dezastru au fost imediat clasificate până în 1989.

Gagarin și-a făcut zborul pe o navă criminală. La 9 aprilie 1961, cântărirea de control a astronautului cu scaunul a arătat depășirea greutății sarcinii utile peste valoarea calculată. Autorităţile nu au vrut să îl schimbe pe Gagarin. Prin urmare, sub presiunea autorităților sovietice, au fost demontate de pe navă următoarele: sisteme de salvare de urgență la start, un sistem de aterizare moale pt. nava, senzori de termoreglare și o instalație de frână de rezervă. Din cauza acesta în timpul zborului au fost înregistrate 11 situații de urgență de diferite grade de complexitate.

Și este puțin probabil ca altcineva să-și amintească de ucraineanul Valentin Bondarenko, care a ars până la moarte în timpul testului Vostok-1, a cărui moarte a fost tăcută rușinos.

Despre cum l-au torturat pe Korolev, părintele cosmonauticii, și ţinut în Gulag deja am scris, nu ne vom repeta, dar dacă vreţi vă pot povesti.

La mulți ani de Ziua Cosmonauticii, dacă aveţi ce sărbători. Mai degrabă l-aș comemora pe Korolev și pe toţi cei sacrificaţi în numele "progresului" cosmonauticii sovietice.

PS. dar dacă stăm să ne gândim bine, toată istoria URSS e un mare fals, clădit pe lacrimi, sudoare și sânge.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.