Mitropolitul Tihon din Paskov, duhovnicul lui Putin, e la fel de monstruos ca ”ucenicul” său. Travestit în sutană, lumpenul FSB-ist încearcă să justifice genocidarul război rusesc din Ucraina


Mitropolitul Tihon din Paskov, duhovnicul lui Putin, e la fel de monstruos ca ”ucenicul” său. Travestit în sutană, lumpenul FSB-ist încearcă să justifice genocidarul război rusesc din Ucraina

Etnolog, publicist și traducător, Gheorghiță Ciocioi – redutabil cunoscător al spațiului slav și în particular al celui rus – prezintă, într-o postare pe grupul Synopsis.RO, maniera rușinoasă, scabroasă și destrăbălată în care duhovnicul lui Putin – mitropolitul Tihon din Pskov – justifică mincinos și laudă războiul genocidar din Ucraina declanșat de ”ucenicul” său, fără a fi provocat. 

Așa cum veți remarca, ierarhul putinist minte cum respiră, insistând că dacă Putin nu ar face asta, Ucraina ar fi atacat Rusia care ar fi suferit un număr gigantic de victime, ca în cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Amintim o evidență de necontestat: Biserica Rusă este o structură FSB/GRU care nu are nimic în comun cu Ortodoxia, ci cu pan-slavismul, cu eforturile expansioniste ale Moscovei. Biserica Rusă e instrumentată ca o armă geostrategică. Ortodoxia NU binecuvântează războaie genocidare și arme de distrugere în masă, așa cum fac acești lumpeni în sutană ai criminalilor de la Kremlin. 

Nesimțirea de proporții a lui Tihon vine și din faptul că a fost în stare să insiste că Putin ar aduce în Ucraina ”pacea lui Dumnezeu”. Omorând copii, femei și bătrâni, săvârșind violuri, ordonând deportări și bombardarea civililor, am adăuga, enumerând evidențe de netăgăduit. 

Acestea fiind punctate, vă prezentăm în integralitate precizările domnului Gheorghiță Ciocioi:  

”Sfinții nesfinți

‹Duhovnicul› lui Putin despre războiul ‹ucenicului› său

Mitropolitul Tihon (Șevkunov) de Pskov, despre care media rusă spune ca ar fi duhovnicul lui Putin, crede că decizia președintelui de la Kremlin de a ataca Ucraina a împiedicat un atac al acestei țări împotriva Rusiei. Ierarhul consideră că acest lucru a prevenit ca în Rusia să fie ‹milioane de victime›, la fel ca în 1941.

‹Unii oameni înțeleg asta, alții nu. Dacă nu ar fi făcut-o acum, după un timp, ar fi avut loc un atac asupra Rusiei cu milioane de victime [...] Nu asistăm la un război al unei țări împotriva alteia, ci la un război intern, care cutremură periodic Rusia. Rușii nu sunt de vină pentru aceste «lupte intestine»; sunt instigați de o «a treia forță»› 

Mitropolitul de Pskov a justificat războiul împotriva Ucrainei spunând că ucrainenii îi urăsc pe ruși. Mai ales după căderea lui Ianukovici, în 2014, gândirea lor s-a schimbat, încetând ‹să mai gândească de bine despre Rusia›. 

Potrivit mitropolitului, antirusismul din Ucraina este unul chiar mai revoltător după intrarea trupelor rusești în această țară. Până și copiii îi urăsc pe ruși, iar soldații ruși sunt ‹torturați› în Ucraina. Mitropolitul e de părere că motivul invaziei ruse și urii ucrainenilor ar fi: ‹paradele naziste de mii de oameni de la Kiev. Ororile din ultimii ani în Donbas. Copiii scandând pe străzile Ucrainei: «Trosniți-i pe muscali, adunați-le cadavrele» . «Suntem copiii Ucrainei» . «Moscova să zacă în ruine!» «Ce te vei face când vei fi mare?» «Măcelar de muscali»... Torturări îngrozitoare ale soldaților noștri. Ești uimit de cum pot ajunge oamenii la o asemenea ură›.

‹Nu există Ucraina și Rusia - luate separat - există o singură Sfântă Rusie. Iar dușmanii au decis să ne despartă, distrugând Ortodoxia în Malorusia›, citează ierarhul o ‹profeție din 2012›.

‹Schismaticii ticăloși› din Ucraina, după părerea sa, trebuie sa fie ‹loiali față de Patriarhia Moscovei și Patriarhul Moscovei›. 

‹Nu vrem să învingem Ucraina, ci ca acolo să domnească pacea lui Dumnezeu›, a conchis mitroplitul în ultima sa predică duminicală”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.