Bogdan Huțucă: ”Produs în România. Pachetul de sprijin pentru agricultură va revitaliza industria de procesare românească”. Măsurile au în vedere contextul geo-politic internațional cauzat de invazia Rusiei criminale în Ucraina.


Bogdan Huțucă: ”Produs în România. Pachetul de sprijin pentru agricultură va revitaliza industria de procesare românească”. Măsurile au în vedere contextul geo-politic internațional cauzat de invazia Rusiei criminale în Ucraina.

„Pachetul de sprijin pentru economie lansat de Guvern își propune să schimbe radical structura sectorului agro-alimentar din economia românească și să transforme România într-o țară care produce produse finite cu valoare adăugată mare. Dacă vom reuși acest lucru, vom crea în industria agro-alimentară mii de locuri de muncă. În plus, produsele care vor merge la export vor avea o valoare mai mare, ceea ce înseamnă că mai mulți bani rămân în economia românească și la angajații români”, spune Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci. 

Liderul liberal susține că toate aceste măsuri se vor resimți rapid în economie. 

„România este unul dintre cei mai importanți producători europeni de grâu, floarea soarelui și porumb, însă cu toate acestea, industria de procesare a produselor agricole continuă să fie puțin dezvoltată. Vom schimba treptat acest lucru, iar un prim pas îl reprezintă cele 200 de milioane de euro pe care le vor acorda companiilor care procesează produse agricole în România”, spune Huțucă. 

Pe lângă acești bani, pachetul „Sprijin pentru România” mai prevede acordarea a 300 de milioane de euro grant capital de lucru pentru fermierii români. Huțucă arată că astfel de măsuri cresc reziliența economiei și societății românești.

„Încă din primele luni ale pandemiei, guvernul liberal a luat mai multe măsuri care să crească reziliența economiei românești. În acel moment s-a discutat despre capacitatea economiei naționale de a produce echipamente medicale necesare în cazul unei situații sanitare excepționale. Măsurile pe care le luăm acum au în vedere contextul geo-politic internațional cauzat de invazia Rusiei în Ucraina. De aceea, ne propunem să transformăm sectorul agro-alimentar românesc în unul suficient de puternic încât să asigure cea mai mare parte a necesarului de hrană pe care îl consumă românii”, explică liderul PNL Constanța, într-un comunicat remis redacției.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.