EXCLUSIV: FSB și GRU o reactivează pe agenta Natalia Morari în peisajul așa-zis mediatic al R.Moldova. Ce misiuni are concubina lui Platon


EXCLUSIV: FSB și GRU o reactivează pe agenta Natalia Morari în peisajul așa-zis mediatic al R.Moldova. Ce misiuni are concubina lui Platon

După relativizarea și ducerea în derizoriu a scandalului iscat, nu foarte demult, de cuplul FSB-istic Morari-Platon – episod care, în realitate, a dezvăluit o falie de securitate națională în stânga Prutului –, serviciile secrete rusești o reactivează acum în forță pe agenta Natalia Morari în peisajul așa-zis mediatic al R.Moldova. 

În această logică trebuie înțeles recentul anunț emis pe Facebook de Natașa, care a specificat că va reveni, foarte curând, cu o emisiune (difuzată online din ce înțelegem). Scopurile reactivării sunt multiple, diversiunile fiind elementele-cheie. 

CITEȘTE și Se întoarce Natașa Morari, agenta rușilor travestită în ”jurnalistă”. Tipesa se asociază cu toată mizeria și putregaiul Rusiei din R.Moldova

În primul rând, e vorba despre contextul facilitat de războiul genocidar pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina, în imediata proximitate a R.Moldova. Rușii au nevoie ca Natașa să rostogolească anumite narațiuni/scenarii (așa cum a făcut-o ani și ani de zile), plecând de la mai vechea ei legendare în spațiu pruto-nistrean – amintim că, în pofida adevăratelor sale îndeletniciri, Morari și-a cultivat o imagine de ”pro-europeană”. Avertizăm însă că Natașa e atât de ”pro-europeană” pe cât e de ”anti-corupție”, fiind de notorietate că, în timp ce lupta de nu mai putea cu infractorii, i-a făcut un copil chiar lui Veaceslav Platon, infractor internațional pe care serviciile secrete rusești l-au folosit pentru devalizarea sistemului bancar al R.Moldova (așa cum a fost instrumentat, cu același obiectiv, și în alte țări care au făcut parte din fosta URSS).   

Propaganda rusească din R.Moldova se rostogolește spre paroxism pe fudalul războiului genocidar din Ucraina. Intenția agentei Natașa e să se cațere ”mediatic” pe acest val, fluturând stindardul cică ”pro-european” al unei așa-zise ”prese independente”. Așa că așteptați-vă la multă ”pace” și ”neutralitate” în mesajele ei. Având trupe de ocupație rusești pe teritoriu – așa-zisa Transnistria, o rușine planetară –, situația din R.Moldova ar putea degenera oricând, în funcție de mișcările pe care Rusia ar putea decide să le facă la Tiraspol sau spre Odessa. De altfel, amintim că președintele R.Moldova – proeuropeana Maia Sandu – a acuzat public Rusia că încearcă să-i mobilizeze pentru război pe bărbații din așa-zisa Transnistria. 

Un alt obiectiv predilect al Nataliei Morari va fi compromiterea prin orice mijloace a Maiei Sandu și a PAS. Deja o face de ceva timp. Când a fugit la Londra, metreasa lui Platon a acuzat obsesiv așa-zisele ”abuzuri” și ”persecuții” la care ar fi supus-o SIS, dar a făcut asta tocmai pentru a împrăștia public ideea că noua putere ar avea aceleași apucături abuzive și totalitare ca Dodon, Plahotniuc sau Voronin. Nu uitați că, la unison cu agenta Natașa, aceleași acuzații au fost lansate și de infractori ai Rusiei: Dodon, Platon, Șor și Usatîi. Asta spune totul. Aceeași Natașa e cea care l-a spălat intens pe rusofilul Stoianoglo, salvatorul infractorilor Rusiei printre care se numără și Slava Platon, iubitul ei. 

Și mai e un aspect pe care nu-l putem ignora. Nu este absolut deloc exclus ca așa-zisul Departament Moldova de la Kremlin să o pregătească pe Natașa pentru o carieră politică. Toate semnele din ultimii ani – cât și dezvăluirile făcute de jurnaliste/jurnaliști care i-au fost aproape – indică asta. Avertizăm că orice proiect politic care s-ar putea coagula în jurul Natașei va face, întotdeauna, jocurile Estului, scopurile fiind compromiterea Maiei Sandu, a guvernării PAS, a unionismului și a oricăror apropieri de România și UE, pe lângă ruperea de voturi din electoratul hipsteresc și nu foarte bine informat. 

Vom mai reveni la acest subiect. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.